В парке Горького монтируют новый экстремальный аттракцион

26.04.2019 12:23   -
Автор:
У парку Горького очікується оновлення в екстремальній зоні. Наразі тут монтують новий атракціон від італійського виробника, який матиме назву Air Bat, що у перекладі значить – летюча миша. Спеціалісти готують конструкцію до тестування та налаштування всіх відповідних систем. Родзинкою нового майданчика стане його інтерактивність, такий тип буде перший в Україні, аналог є лише у Франції. 
 
Андрій Кравченко прес-секретар КП "Центральний парк культури та відпочинку імені М. Горького" 
 
Я думаю, это будет один из самых адреналиновых аттракционов в парке Горького, потому что он не просто карусель, которая вращается. Это интерактивный аттракцион, в котором степень экстремальности решаете вы сами, в зависимости от того, как сильно вы повернете крылья, вот этих вот посадочных капсул, настолько сильно вы и будете вращаться. Там будут установлены обычные рычаги, то есть вы, проворачивая их вправо влево, будете поднимать или опускать крылья как на самых настоящих самолетах. И от движения воздуха, скажем так, вас будет вращать в одну или в другую сторону.
 
Італійські спеціалісти наголошують, для безпечного катання є певні правила: основний критерій це зріст, він повинен бути від 130 до 195 см. Що ж до ваги, то обмежень немає. Також для безпеки на всіх місцях є відповідний датчик, що показує чи зафіксовані рами, в той же час сигнал подаватиметься на пульт оператора. 
 
Андрій Кравченко прес-секретар КП "Центральний парк культури та відпочинку імені М. Горького" 
 
Кроме того здесь будет система безопасности, которая дополнительно держит человека. В случае какой-то чрезвычайной ситуации аттракцион автоматически останавливается, опускается  на землю и оператор имеет возможность  вручную разблокировать каждую капсулу с помощью небольшого такого элемента. Открыв таким образом человека. Кроме того в системе предусмотрены блок бесперебойного питания, который в случае обрыва напряжения возьмет на себя подачу электричества для того, чтобы аттракцион мог остановиться и опуститься на землю.
 
Після завершення монтажних робіт атракціон почнуть тестувати та після успішного його завершення парк матиме можливість отримати всі необхідні сертифікати якості та безпеки від профільних організацій та дозвіл на запуск атракциону. Тобто, зауважують у парку Горького, відкриття планується приблизно наприкінці травня.