В октябре харьковчанам придут новые платежки с перерасчетом за отопление. Многим придется доплатить

06.10.2016 13:44   -
Автор:
Від зразкового платника до боржника. Шанс такого перевтілення за одну мить мають більшість городян та мешанців області, які торік отримували субсидію на опалення. Незабаром людям прийдуть нові платіжки з перерахунком не на їхню користь.
 
Павло Тиндик директор ТОВ "Харківгаз збут"
 
120 тисяч абонентів, які користуються субсидією, це по Харківській області та місту Харкову, по ним був здійснений перерахунок вартості наданої субсидії. Такий перерахунок складає 568 мільйонів гривень за попередній опалювальний сезон.
 
Перерахунок робили через аномально теплу зиму. Завдяки цьому природному явищу громадяни суттєво зекономили ресурс, хоча компенсацію, пояснюють постачальники, отримували справно. Тепер різницю населення має повернути.
 
Павло Тиндик директор ТОВ "Харківгаз збут"
 
Використав газу менше, ніж по соціальній нормі. Але управління соціального захусту і держава сплатили за газ по соціальній нормі. І ці кошти були сплачені. Завдяки цій економії виникла переплата. І от на сьогодняшній день саме цю переплату, визначені ці суми, і ці суми були повернені до держави до державного бюджету.
 
Нові платіжки громадянам приходитимуть від завтра. Побачити суму свого новоспеченого боргу чи, у кращому випадку, просто зменшення переплати, можна також в особистому кабінеті споживача на сайті "Харківгаз збуту".