В областном “Центре службы крови” открыт модернизированный зал с современным оборудованием

18.06.2012 19:31   -
Автор:

Сьогодні у новій модернізованій залі для заготівлі крові та її компонентів не багатолюдно. Персонал тільки готуєтьтся до прийому донорів у нових апартаментах.
І мова йде не тільки про капітальний ремонт приміщень,  а й про сучасне устаткування. Цей апарат автоматичного цитоферезу, дозволяє отримувати від донора будь-яку комбінацію якісних компонентів крові швидко та з високим рівнем безпеки, запевняють фахівці.   

Олена Малигон ,завідуюча відділу експедиції "Центру служби крові":

-С помощью данного аппарата мы можем получить за одну процедуру терапевтическую дозу, которая касается от 8 доноров из отдельных доз крови. 

Також в устаткуванні – дев"ять сучасних апаратів для забору плазми.

Людмила Слободян, лікар-трансфузіолог "Центру служби крові":

-Это жидкая часть крови, в которой находятся факторы свёртывания крови, которые необходимы, например, при кровотечениях, патологиях, при больших кровопотерях. Здесь также от одного донора мы можем получать 600-800 мл плазмы. 

Така сучасна техніка, констатують медики, дозволяє не тільки забезпечувати повне обстеження донорської крові, а й підвищує рівень і якість діагностики інфекцій, що передаються через кров.      

Вадим Яворський ,головний лікар "Центру служби крові":

-Эта новая техника она инфекционно более безопасна.  Соответственно и продукты, которые мы получаем, продукты из крови более благоприятны для пациента для больного человека.

Михайло Добкін ,голова Харківської облдержадміністрації:

-Программа "Здоровье Слобожанщины" работает. Она наполнена серьёзным финансированием и как это финансирование воплощено в благо для людей, в нормальных условиях работы для медицинского персонала. Сегодня все это могли увидеть собственными глазами.

Губернатор завірив, – це не останні перетворення і через кілька років і вигляд і устаткування "Центру служби крові" оновиться.

Анжела Сушко, Олег Синицький, Харьковские Известия.