В областной больнице для чернобыльцев восстановили крышу и завершают ремонт 4-х отделений

14.12.2018 14:43   -
Автор:
У Харківський обласному диспанцері радіаційного захисту населенння повним ходом триває реконструкція. Разом з представниками чорнобильських організацій області губернатор Юлія Світлична ознайомилася з ходом ремонтних робіт. 
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
У день ліквідатора ми приходимо до людей не з пустими обіцянками, а з реальними справами. 25 років ця лікарня не бачила ремонту. Сьогодні вже відремонтовано дах, відремонтовані інженерні комунікації. Вже на завершальному етапі діагностичне відділення, фізіотерапевтичне відділення, реанімаційне відділення та операційне відділення. Замінюються вікна, замінюються санвузли. І ми в подальшому будемо відділяти кошти для того, щоб комплексно підійти до ремонту цієї лікарні.
 
Також керівник області передала лікарні сертифікати на нове та сучасне обладнання і запевнила, що ремонтні роботи та оновлення оснащення в головній обласній лікарні для чорнобильців будуть тривати і в наступному році.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Ми виділяємо фінансування із обласного бюджету на те, щоби забезпечувати лікування пільгове чорнобильців, на те щоби забезпечувати санаторно-курортне лікування. Також виплачуємо фінансування – одноразову допомогу до днів Чорнобиля. І в цілому, якщо брати фінансування на одного чорнобильця в Україні – Харківська область одна із найперших, тому що ми дуже багато приділяємо уваги забезпеченню кожного чорнобильця, кожного ліквідатора.