В области утвердили схему госпитальных округов. А финансирование ремонта дорог увеличили на 400 миллинов гривен

31.08.2017 17:28   -
Автор:
Більше 50-ти питань сьогодні були розглянуті на сесії депутатами облради. В якості пріоритетних – затвердження змін до перспективного плану формування територій громад, плану заходів з реалізації Стратегії розвитку регіону до 2020 року, порядок передачі субвенцій до обласного бюджету та підтримки програм  із сприяння розвитку малого та середнього підприємництва та соціальної і гуманітарної сфер. 
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністраціїї
 
В рамках програми соціально-економічного розвитку було доповнення об"єктів, які необхідно зробити по території Харківської області в різних районах і містах. Друге питання  це підтримка фінансовва медичної сфери і можу сказати, що урядова  програма "Доступні ліки" на цій сесії було прийняте додаткове фінансування і ми повністю забезпечені до кінця року.  
 
Затверджено було на сесії і схему формування госпітальних округів. Всього їх буде сім, окремо міста Харкова і шість в районах області. При цьому мережа районних лікарень та кількість робочих місць у лікувальних закладах скорочуватись не буде. Депутати сподіваються, що цю пропозицію підтримає Кабмін. Також на сесії були внесені зміни до обласного бюджету та дев’яти регіональних програм стосовно надання підтримки учасникам АТО, охорони навколишнього природного середовища та розвитку дорожньої інфраструктури. Так цьогоріч в області мають намір відремонтувати в 4 рази більше кілометрів доріг, ніж в минулого року. Фінансування цих робіт збільшено на суму понад 400 мільйонів гривень. 
 
Сергій Чернов голова Харківської обласної ради
 
По 14 ділянкам доріг сьогодні ведуться роботи і ми їх фінансуємо за кошти, які виділені і данної можливості області їх використовувати за рахунок перевиконання надходження від таможенного збору на 300 мільйонів гривень. Є ще запланований обсяг робіт на таку ж сумму, загальним обсягом десь 650 мільйонів. У разі їх надходження вони будуть направлені на ті ділянки, які готуються до проведення ремонтних робіт.  
 
Також на сьогоднішній сесії було ухвалене звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради та Кабміну в якому наполягають переглянути положення Закону "Про державну допомогу суб’єктам господарювання", що на їх думку мають негативні наслідки для органів місцевого самоврядування та виконавчої влади.