В области обсудили социальные проблемы участников Чернобыльской аварии.

22.04.2014 18:06   -
Автор:

Харківській обласній організації "Союз Чорнобиль України" – вже більше двадцяти п'яти років. Однак багато проблем,  кажуть чорнобильці, які існують в ліквідатори аварії на атомній станції, і досі не вирішені: недостатні пенсії, неможливість отримання ліків за пільгами, відсутність грошей в державному бюджеті для будівництва житла чорнобильцям. Відповідний закон з цих питань, кажуть учасники конференції, за роки інсування організації змінювався більше сорока разів. Останнього разу документ був розглянутий на парламентських слуханнях в квітні минулого року.

Анатолій Вінник голова ХОО "Союз Чорнобиль України"

Проект постановления по результатам парламентских слушаний так и остался проектом, до сегодняшнего дня не принят, и мало того, что он не принят, в этом году правительство и Верховный Совет решили, а зачем их вообще проводить эти парламентские слушания. Ведь чернобыльцы и так регулярно вымирают, уменьшается их количество, у нас их было 30 тысяч в Харьковской области, а сейчас нас уже меньше 23 тысяч. Поэтому ситуация очень сложная для нас – чернобыльцев.

Аби проблеми ліквідаторів Чорнобильської катастрофи були почуті, члени профільної організації зачитали під час конференції проект звернення до Верховної ради та Уряду країни, яке збираються туди направити найближчим часом.

Маємо надію на те, що найближчим часом будуть розроблені дієві заходи, які позволять протягом цього та наступного року вийти на 100% вирішення питань соціального захисту і перш за все пенсійного забезпечення постраждалих на Чорнобильскій атомній станції.