В обласній травматологічній лікарні відкрито реконструйоване ортопедично-травматологічне відділення

19.12.2012 18:28   -
Автор:

Анжела Сушко кореспондент

-Оновлення цього відділення тривало 3 місяці. Його возводили практично з нуля. Відбудовували спочатку, відповідно європейським стандартам якості.

Площа реконструйованих приміщень відділення складає майже 900 квадратних метрів. Тут замінили все – системи освітлення, вентиляції та кондиціювання повітря, що, упевнені медики, дасть можливість знизити ризик розвитку септичних ускладнень. А лікарняні палати – це скоріше медичні апартаменти. Умови наближені до домашніх. Тут встановлено холодильники та телевізори, навіть система WI-FI, передбачено кнопки для екстренного виклику лікаря. А санвузли та ванни адаптовані спеціально для людей, які перенесли оперативні втручання на суглобах і хребті, а тому обмежені в русі.     

Олександр Гавриков головний лікар КЗОЗ "Харківська обласна клінічна травматологічна лікарня"

-Для травматологических больных характерно длительное пребывание, поэтому вот создание таких условий комфорта на сегодня мы считаем необходимым. Это не роскошь, а необходимость, которая на сегодняшний день назрела.

Відкриття ортопедично-травматологічного відділення, зазначає віце-губернатор, це ніщо інше як реалізація соціальних ініціатив Президента стосовно співпраці влади та соціально відповідального бізнесу. Так, цьогоріч в обласній клінічній травматологічній лікарні запроваджено два проекти. 3,5 мільйони гривень булО виділено з держбюджету на відкриття сучасних операційних, а за кошти інвестора, за два мільйони гривень, проведено реконструкцію відділення та придбано сучасне технологічне обладнання.

Ігор Шурма заступник голови Харківської облдержадміністрації

-Не так давно ми відкрили операційний блок на 7 операційних, який відповідає найновішим технологічним вимогам і відповідно оснастили його. І дуже приємно, що на сьогоднішній день приватний інвестор зумів дореалізуватм те, що ми запланували на другий рік.

Зараз відділення, що загалом розраховано на 65 лІжок, ще порожнє. Але вже завтра – відкриється, лікарі готові будуть до прийому хворих.

Анжела Сушко, Сергій Перейь, Харьковские Известия.