В найбільшому агрокомбінаті України відродять тваринництво

21.03.2012 18:18   -
Автор:

Наприкінці минулого року в агрокомплексі селища Чкалівське вирізали майже усіх свиней. М`ясо на комбінаті не відповідало державним стандартам якості. Услід за цим почали звільняти і самих працівників, а підприємство збиралися ліквідувати. Та цього не сталося. Агрокомплекс врятували нові власники. Вони і узялися відроджувати свинарну галузь.

Ярослав Кебал новий власник комбінату
Через два з половиною – три місяці буде завозитись перше племінне поголів`я на ферму, це поголів`я буде завозитись в розмірі п`яти тисяч свиноматок, відповідно цей крок дасть нам можливість виробляти в межах 120 тисяч від годівлі на рік.

Та плани нових керівників агрокомплексу масштабніші. Вже за кілька місяців на комбінаті відремонтуюють всі приміщення, завезуть нове обладнання та збудують надійні очисні споруди. Поряд зведуть комбікормовий завод. Всім раніше звільненим працівникам знову запропонують повернутися до роботи. З"яляться і додаткові робочі місця. Такі ініціативи підтримують і на обласному рівні.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації
Наше пожелание будет заключаться в двух вещах: первое – вы должны не экономить на рабочих местах и второе пожелание – вы должны в полной мере участвовать в социальной сфере тех населенных пунктов, где расположены земли, которые будут давать вам возможность заработать.

Перших результатів в роботі комбінату можна чекати вже за рік, коли завезене племінне поголів`я дасть нове потомство, а це має бути більше сотні тисяч голів.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия