В МОН подвели итоги второй недели вступительной кампании

15.07.2019 12:12   -
Автор:
Вступники подали до вишів уже понад 500 тисяч електронних заяв. Створено быльше 150 тисяч електронних кабінетів, з них майже всі активовані. Це понад 96% від очікуваної цього року кількості. Про це повідомили у міністерстві освіти та науки, підбиваючи підсумки другого тижня вступної кампанії. За цей час на гарячі лінії МОН та Інфоресурсу надійшло близько 12 тисяч дзвінків та більше 8 тисяч електронних звернень від вступників та їхніх батьків. 
 
Міністерство освіти та науки
 
Часто вступники намагаються подати заяви на ті спеціальності, куди не мають необхідних сертифікатів ЗНО. Система не пропускає такі заяви. Щоб уникнути цієї проблеми, вступникам потрібно спочатку дізнатися, сертифікати ЗНО з яких саме предметів потрібні для вступу на обрану ними пропозицію. Зверніть увагу, що набір сертифікатів на основну та небюджетну конкурсні пропозиції може відрізнятися. Також вступник може подавати сертифікати не тільки цього року, а й 2018-го та 2017-го в будь-якій зручній йому комбінації. За 2017 рік не приймаються лише оцінки ЗНО з іноземних мов.
 
У міністерстві також нагадують, що реєструвати кабінети та подавати через них заяви можна буде до 18 години 22 липня для тих, хто вступає за сертифікатами ЗНО та творчими конкурсами, а для вступників за співбесідою, іспитами чи творчими конкурсами – до 16 липня.