В мэрии привели аргументы почему можно вернуть проспекту имени маршала Жукова

14.05.2019 14:02   -
Автор:
Засідання комісії з питань топоніміки. На розгладі петиція про повернення проспекту Григоренка – ім'я Маршала Жукова. Серед представників комісії колишній мер Харкова Михайло Пилипчук при якому проспекту і було присвоєно ім'я Маршала Жукова. 
 
Михайло Пилипчук екс-мер Харкова 
 
В 1990 году мы принимали это решение. Принимали под колоссальной поддержке ветеранов. А в то время ветеранская организация насчитывала 800 тысяч. Это было вот такое по настоящему желание увековечить память Григорию Константиновичу Жукову. Это был 1990 год. Затем официально в 1991 году.
 
Наразі зазначили у міській раді, окрім петиції з вимогою про повернення проспекту імені Маршала Жукова, яку підтримали понад 5 тисяч харків'ян до мерії за останні кілька днів надійшли від містян сотні заяв із живими підписами. В яких люди теж вимагають, що проспект імені Маршала Жукова має бути в Харкові. Юристи та історики зазначають, це можливо. Оскільки це не суперечить ні законодавству, ні історичним фактам.За словами експертів, полководець був у Харкові до війни, під час війни і після війни. На цих фотографіях Маршал Жуков у Харкові в 1943 году. 
 
Сергій Куделко історик  
 
Маршал Жуков принимал участие непосредственно в разработке Курско-Белгородской наступательной операции. Эта операция закончилась триумфом. Это завершился перелом всей Второй Мировой войны. А завершился она 23 августа освобождением нашего города. Поэтому он принимал самое активное участие в этом. Освобождение Украины, освобождение Харькова это одна из его заслуг.
 
Профільна комісія зваживши всі за та проти, відштовхуючись від юридичної та історичної основи, одноголосно проголосувала "за" повернення харківському проспекту ім'я Маршала Жукова. Далі справа за депутатами, які розглянуть це питання на найближчій сесії міської ради.