В Минобразования разработали тест, который поможет определиться с поступлением

05.07.2019 12:44   -
Автор:
Вступна кампанія триває, та не всі колишні школярі визначилися з університетом. Саме для них Міністерство освіти та науки розробило передік кроків, які допоможуть обрати виш та майбутню професію. Про це на брифінгу щодо старту вступної кампанії розповіла очільниця міністерства Лілія Гриневич.
 
Лілія Гриневич міністр освіти та науки України
 
Треба добре подумати перед тим, як визначатися, до якого закладу вищої освіти ви будете подавати документи. І саме для того, щоб полегшити вирішення цього завдання, Міністерство освіти та науки в партнерстві з аналітиками розробили відповідні поради для вступників. Фактично вступнику потрібно пройти невеличкий тест. Поставити собі кілька запитань, і стає зрозумілішою ситуація, як обрати спеціальність і відповідний вищий навчальний заклад.
 
Інформація на сайті розподілена на три блоки: вибір спеціальності, вибір університету та навчання за кордоном. Спеціалісти радять ознайомитися з програмою навчання, відкинути вузькі спеціальності та, якщо визначитися з майбутньою професією все одно складно, зосередитится на виборі університету. Навпроти кожного пункту після його виконання учасники вступної кампанії мають поставити галочку. Після того, як абітурієнт поставив галочки навпроти кроків, які вже пройшов, він може дізнатися результат тесту – чи дійсно вигідною буде бажана освіта.