В Минэкономразвития прогнозируют увеличение ВВП на 3,7%

22.10.2019 14:17   -
Автор:
Міністерство економіки прогнозує, що наступного року рівнь споживчої інфляції в Україні не перевищуватиме 5,5 %. У проекті держбюджету закладено сповільнення до 6%. Про це заявив заступник міністра економрозвитку Сергій Ніколайчук. Він також додав, що у 2020 році уряд розраховує на знаження курсу долару за рахунок укріплення національної валюти.
 
Сергій Ніколайчук заступник міністра економіки України
 
Якщо в попередньому прогнозі ми закладали середній курс 28,2 гривні за долар США в середньому за рік, то наразі ми бачимо, що гривня є більш міцною через ряд фундаментальних факторів. І, відповідно, в наступному році ми закладаємо курс в наші прогнози вже не на такому високому рівні, як це було в травневому прогнозі. 
 
Згідно з проектом держбюджету зростання економіки України в наступному році має прискоритися до 3,3% ВВП, втім, уряд прогнозує, що цифра буде більшою.
 
Сергій Ніколайчук заступник міністра економіки України
 
На наступний рік ми очікуємо деяке пришвидження зростання до 3,7%. Порівняно з попередніми прогнозами і ми переглядаємо, і мінекономіки переглядає свій прогноз у бік підвищення. Так само, у бік підвищення, ми очікуємо, що переглянуть свої прогнози і МВФ, і Національний банк, який має у четвер оголосити свій прогноз на цьому тижні. І також Світовий банк свій прогноз дійсно переглянув і опублікував свій прогноз на наступний рік – 3,7% зростання.
 
У міністерстві наголошують, що зростання економіки України залежить від інвестицій та бізнес-клімату.