В Манжосовом яру проходит благоустройство

01.08.2012 23:40   -
Автор:

Джерельну воду до Манжосового яру приходять набирати чи не всі мешканці Салтівки.

Лариса Чернеченко:

-С той водой, которая в кране не сравнить, мы ту не пьем.

Набирають і зараз, хоч тут вже два  місяці проходить реконструкція. За цей час відремонтували сходи, звели міст через струмінь, а його річище прочистили. Люди кажуть, не нарадуються, бо джерело вже знаходилося у занедбаному стані. До нього, навіть, неможливо було підійти.

Галина Волкова ,мешканка Салтівки:

-И лестницы нравятся, и воду чистую сделали, потому что здесь весной было затопление, мы обходили через мост. А сейчас идем спокойно, чистенько. И будет парковая зона здесь, дети будут отдыхать.

Віктор Кітанін, директор Департаменту комунального господарства:

-Ливень, который прошел здесь неделю назад показал, что нам удалось сделать то, чего не было ранее. Расчистка ручья, углубление, бетонирование самой почвы ручья позволило нам все осадки атмосферные отвести от зоны родника. Обычно в сильные осадки даный родник затапливался.

Завдяки розчищенню струменя,- кажуть фахівці, джерело тепер дає на двадцять п"ять відсотків більше води. Вона просто стала бігти швидше.

Віталій Жук, начальник Харківського регіонального управління водних ресурсів:

-Раньше меньше он отдавал воды, жителям приходилось дольше набирать емкость, с которой они приходили. Сейчас очередя уменьшились. Он больше отдает той подземной воды, которая необходима.

Валентина Трегубенко, мешканка Салтівки:

-Вода обалденная. А знаете, что мне хочется, чтобы здесь моржи купались. Мне кажется тут чего-то не хватает.

Та моржі у Манжосовому яру купатись не будуть, адже купальня тут за проектом не передбачена. Працюватимуть тут над якістю води. Бо поки що найкраща для пиття вода в місті,- кажуть в управлінні водних ресурів, у Саржиному та Кітлярчиному ярах. Гірша – у Петренках та на Тюрінці. У Манжосовому ж яру – відповідає усім нормативним показникам, але для більшої очистки встановлять тут фільтри. Зміни будуть і навколо джерела.

Євгенія Кутнова, кореспондент:

-Перший етап робіт у Манжосовому яру планують закінчити до Дня міста. Наступним етапом стане розчищення безпосередньо самого джерела, що простягається аж до академіка Павлова.

Євгенія Кутнова,Ігор Луханін.Харьковские Известия.