В Красноградской ЦРБ завершают утепление трех корпусов

07.11.2018 11:44   -
Автор:
Красноградська районна лікарня протягом 2018-го року нагадує справжній будівельний майданчик. Оскільки цей медзаклад цьогоріч переживає капітальний ремонт. Підрядники працюють як ззовні так і всередині.  
 
Олександр Колодяжний головний лікар Красноградської ЦРЛ 
 
В этом году сделано очень много. Сделан капремонт пищеблока, капитальный ремонт гинекологического отделения. Куплено много медицинского оборудования, замена дорогостоящего. Сделан ремонт асфальтного покрытия, кроме этого планируется еще и ремонт хосписа. Это вообще огромный проект. От огромного нашего коллектива – 700 человек  хочу выразить слова благодарности. Спасибо Юлии Александровне, спасибо областному совету, районным администрациям, которые всегда нас понимают и поддерживают.
 
Зараз у закладі завершують утеплення трьох корпусів: поліклініки, терапевтичного та хірургічного. Як зауважили підрядники, нині тривають роботи з декоративної штукатурки. Після чого візьмуться за фарбування. Красноградська районна лікарня, зауважила керівник області Юлія Світлична, одна із тих медзакладів Харківщини, які цьогоріч потрапили на капремонт.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Майже 30 лікарень цього року будуть капітально відремонтовані. Одночасно будемо забезпечувати їх якісним сучасним обладнанням. І це тільки початок, адже деякі лікарні не бачили капітального ремонту 40 або 50 років. І зараз проходить медична реформа, але в жахливих умовах доводиться лікарям лікувати пацієнтів. І медична реформа буде сприйматися тільки тоді, коли будуть якісно відремонтовані лікарні, буде сучасне обладнання і фахова медична допомога. Саме це забезпечить сприйняття людьми медичної реформи і діяльності влади зокрема. Саме це ми і робимо в Харківській області: забезпечуємо і надаємо нові можливості як лікарям, так і пацієнтам.
 
Наприклад, у Красноградській центральній райлікарні роботи з ремонту будуть продовжені в 2019-му році. В планах повністю відремонтувати інфекційне відділення, із заміною всіх комунікацій та медобладнання. Окрім того, капітального ремонту зазнає неврологічне та реанімаційне відділення. Як наголосила губернатор, медична сфера – в пріорітеті роботи області.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
На сьогоднішній день ми маємо різні можливості. Як бюджеті, так і залучаємо міжнародні організації до того, щоб ремонтувати ті заклади, які дуже зачекалися ремонтів. Біля 13 об'єктів обласних, а також лікарні районні і сільські сьогодні знаходяться під реконструкцією і під ремонтом.