В КП “Харьковские тепловые сети” состоялись открытые слушания по составляющей тарифа

23.09.2019 15:08   -
Автор:
В КП "Харківські теплові мережі" відбулись громадські слухання з відкритого обговорення питання перегляду тарифів на відпуск електричної енергії та виробництво теплової енергії філією «ТЕЦ-3», що є складовою частиною оплати за опалення та горячу воду для потреб населення та ряду інших споживачів КП "Харківські тепломережі". Процедура необхідна для виконання вимог НКРЕКП, яка в подальшому і буде розглядати пропозиції підприємства. 
 
Марина Магомедова заступник генерального директора КП "Харківські теплові мережі" з економічних питань 
 
01.01.2020 року підприємством пропонується до розгляду наступні тарифи. При ціні газу, який складає з 01.08 – 5 079 гривень за тисячу метрів кубічних тарифи зменшення порівняно із ціною діючою 6 968 грн. зменшення на 27,1 % – це по першому варіанту, розрахунок зроблений. І в другому варіанту розрахунок зроблений при вартості газу 7 790 грн. з 01.11.2019 року. Ціна визначена на підставі пояснювальної записки НАК "Нафтогаз Україна", інформація взята на сайті представленому – збільшення вартості газу на 11,8%.
 
Такі розрахунки обумовленні тим, що вартість газу з початку опалювального сезону може змінюватись, відповідно зміниться і ціна послуги. До того ж у складовій тарифа, додає Марина Магомедова, пропонується переглянути ряд інших статей, в тому числі заробітню плату, вартість електроенергії та витрати підприємства.
 
Марина Магомедова заступник генерального директора КП "Харківські теплові мережі" з економі чних питань 
 
В тарифах враховані витрати на покриття втрат, які виникли у підприємства за період з 01.11.18 по 31.12.18 року і 01.05.19 по 31.08.19 року. Тобто ці терміни введення тарифів на теплову енергію в суммі 18 мільйонів гривень, в тому числі по населенню 33 154,8 грн. про релігійним організаціям 199 тисяч гривень, по бюджетним установам 8 725,9 гривень і по іншим споживачам 6 404,9 гривень.
 
На підприємстві зазначають – розрахункові тарифи для філіалу ТЕЦ-3 фактично не використовуються для кінцевого споживача, для них враховується лише собівартість, яка в подальшому буде так само розраховуватись та затверджуватись НКРЕКП.  
 
Марина Магомедова заступник генерального директора КП "Харківські теплові мережі" з економічних питань 
 
По постановлению, по которому считаются тарифы для ТЭЦ-3 это постановление Национальной комиссии  №991 – там предполагается, что расчет тарифов должен лицензиатом производиться за 90 дней до начала нового года. Мы подаем тарифы до 1 октября, Национальная комиссия в течении 30 дней рассматривает эти расчеты, принимает решение, в случае положительного принятия решения и правильности наших расчетов, они проводят последующие заседания комиссии и назначают общественные слушания уже с представителями комиссии.