В Харкові попередили масову бійку серед підлітків. Правоохоронці заявляють про слід ФСБ (відео)

28.02.2023 18:43   -

Чверть тисячі затриманих. У понеділок в Харкові надвечір правоохоронці доправили до райвідділів поліції 245 осіб, попередивши масову бійку серед неповнолітніх. Лише 30 з них – дорослі. Ось на цих кадрах, юнаків та дівчат у центрі міста поліція забирає на бесіду з правоохоронцями.

СЕРГІЙ БОЛВІНОВ НАЧАЛЬНИК СЛІДЧОГО УПРАВЛІННЯ ГУ НП В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Вчора група підлітків почала збиратися в центрі міста Харкова. Вони збиралися в трьох локаціях. Одні ЧВК «Редан», а інші «АнтиРедан». Це таке як флешмоб, масова субкультура, що дійшла і до міста Харкова. І не тільки в місті Харкові це мало місце, а й в інших великих містах України. Поліція харківської області тільки отримавши цю інформацію, відреагувала досить жорстко. І оперативно. Ми не допустили того коли вони зберуться і почнуть битися. Для цього їх запросили до відділків поліції, щоб їх встановити.

Так званий рух “ПВК” Редан, що зараз охопив Україну – це російська субкультура, що зародилася в соцмережах. Під час так званої своєї акції підлітки влаштовують масові бійки з опонентами. Символами підліткового «ПМК» є чорний колір, павуки і цифра 4.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Щодо того, що відбулося в Харкові до затримання підлітків. В телеграм-каналах ватажки кинули клич, щоб неповнолітні зібралися і влаштувати бійку з «павучками». За словами правоохоронців – за цим всім може стояти ФСБ.

ВОЛОДИМИР ТИМОШКО НАЧАЛЬНИК ГУНП У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Скільки з них сьогоднішню ніч могли провести в лікарні? Добре те, що добре закінчується. За задумом ФСБ недодержави, яка шляхом маніпулювання та обману «зібрала» в групи всіх цих людей, вони повинні були вчинити масову бійку в центрі міста, щоб ТВ недодержави могло посмакувати з цього. У багатьох вилучено балончики з газом, ножі, кастети! І це в нашому багатостраждальному, незламному місті! МАЛО ГОРЯ БУЛО?

Всіх затриманих допитано, з батьками проведені бесіди. Розпочате досудове розслідування. Більш того у певних фігурантів – які можуть бути організаторами вчорашньої бійки проводяться обшуки.

СЕРГІЙ БОЛВІНОВ НАЧАЛЬНИК СЛІДЧОГО УПРАВЛІННЯ ГУ НП В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Ми проводимо 3 обшуки по хлопцям, які ймовірно можуть мати причетність до всього цього. Це вже повнолітні. Ще раз кажу, ми проводимо досудове слідство лишень другий день. Детальна інформація буде згодом, коли ми встановимо всіх слідків і всі ці події ми детально оглянемо. По 72 батькам ювенальна служба склала адміністративні протоколи про невиконання батьками своїх батьківських обов’язків. Це молоді хлопці та дівчата. До речі, там були і дівчата неповнолітні. Я хочу звернутися до батьків більш ретельно звертати увагу на те, чим займаються їхні діти. Оскільки участь в таких заходах в час війни в центрі міста, – вона не робить їм користі. Якщо хтось хоче погратися мускулами, треба почекати трохи часу, вступити до однієї з гвардій, які формуються, або до ЗСУ і захищати свою рідну батьківщину.

За підготовку масових заворушень та втягнення неповнолітніх у злочинні дії – організаторам загрожує до 8-ми років позбавлення волі.

ОСТАННІ НОВИНИ