В Кабміні повідомили як буде працювати громадський транспорт після 22 травня

07.05.2020 13:37   -
Автор:
Громадський транспорт буде виходити з карантину вже після 22 травня – дати, до якої продовжили обмеження. За словами міністра інфраструктури Владислава Криклій, раніше істотних змін в роботі транспорту не передбачається. Та і після цієї дати  перевезення здійснюватимуться в нових умовах. Як раніше вже не буде, наголосив міністр. 
 
Владислав Криклій міністр інфраструктури України 
 
Буде функціонувати весь транспорт, в рамках нової реальності. Тобто тотальний масковий режим, обов'язковий температурні перевірки в місцях великого скупчення, постійна дезінфекція.
 
Чи не єдине пом"якшення – Кабмін дозволить користуватись громадським транспортом більшій кількості людей. А що ж до відкриття метро, то за словами міністра інфраструктури, точної дати – поки немає.
 
Владислав Криклій міністр інфраструктури України 
 
Досить важко буде в метро на рівні вагонів контролювати, скільки людей зайшло. Щоб організувати цей процес перевірки та такого важливого необхідного контролю, то це вимагає певного часу і організації. Тому на 22-ге число ще точно ніхто не готовий.
 
А що ж до авіа та залізничного сполученя, то дати їх відкритя також поки не оголошують. Все залежатиме від епідеміологічної ситуації в України. Наприклад, в Укрзалізниці повідомляють, у разі зняття обмежень, в першу чергу із карантину будуть виходити приміські електрички. А рейси літаків відновлять не раніше літа. Але мова йде поки лише про внутрішне повітряне сполучення. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Точні дати будуть відомі тільки тоді, коли кількість заражених коронавірусом в Україні почне стабільно зменшуватись.