В этом эпидсезоне ожидают 4 вируса гриппа

31.10.2019 13:57   -
Автор:
Рівень захворюваності на грип та ГРВІ  у Харкові низький. Про це повідомляють у профільному Департаменті мерії. Там переконують – розслаблятися зарано, очікуються ще дві хвилі недугу. 
 
Юрій Сороколат директор Департаменту охорони здоров'я
 
На епідсезон 2019-2020 років Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє про ймовірні віруси грипу на європейській території. Це вірус А «Брісбане», вірус А «Канзас», вірус В «Колорадо» та вірус В «Пхукет». Згідно з прогнозом очікується дві хвилі підйому захворюваності у грудні та кінці січні – початку лютог.
 
Наразі проводять щеплення тим групам населення, які перебувають у зоні епідеміологічного ризику, розповідає Юрій Сороколат. Від грипу у Харкові є дві вакцини, французька та корейська. Це саме ті, які рекомендують у Всесвітній організації охорони здоров'я. Наразі у місті проводять масштабну роз'яснювальну роботу щодо вакцинації від інфекційних хвороб. 
 
Юрій Сороколат директор Департаменту охорони здоров'я
 
З метою своєчасного виявлення інфекційних захворювань в організованих дитячих та студентських колективах перед початком 2019-2020 навчальних років профілактично оглянуто понад 120 тисяч дітей і 77 тисяч студентської молоді. У дитячих поліклініках та жіночих консультаціях міста продовжують роботу школи імунізації і школи здорового харчування.