В этом году харьковские коммунальщики обещают новые и необычные клумбы

27.03.2018 13:59   -
Автор:
Вони почнуть з'являтися поетапно з середини квітня, початку травня і будуть радувати своєю красою харків'ян і гостей міста. На схилах біля дорожніх магістралей, у парках, скверах і дворах. І кожна нова буде не схожа на попередню. Все це про клумби, що цього року планують створити озеленювачі. Це доволі кропітка робота великого колективу, кажуть комунальники. Наразі вони працюють над розробкою нових арт-об'єктів. Майбутні квіткові панно, яких цього року обіцяють врази більше, наразі доопрацьовуються та затведжуються. 
 
Андрій Дронь заступник директора КП "Харківзеленбуд"
 
Сейчас идёт разработка именно самих скульптур, а именно что мы и как мы будем делать. Делается само основание – т.е. металл, сетка. А уже при установке будем задействовать специалистов по земельным делам и по цветочным. Будет красиво. 
 
Перші клумби у цьому році з'являться на Меморіалах та братських похованнях, додає Андрій Дронь. А також біля театру опери та балету та одного з символів міста – Дзеркального струменя. Після у планах міських "зеленбудівців" приступити до створення тематичних клумб у районах Харкова. Минулоріч, це був квітник "Ми любимо Харків" на схилі по вулиці Дерев'янка та авангардне рослинне панно на вулиці Новгородській. У саду Шевченка з кількох десятків тисяч квітів були створені національні орнаменти. А от біля центрального палацу одруження розмістили велитенський букет нареченої. Вражали своїм масштабом і клумби по проспекту Гагаріна. А у сквері Стрілка клумби на воді, що оберталися за допомогою спецмеханізмів. А на схилах по Полтавському шляху та по вулиці Шевченка озеленювачі розбили квіткові інсталяції з елементами декору. А Університетська гірка з величезним букетом з квітів стала місцем де городяни робили пам'ятні селфі.