В этом году 258 единиц снегоуборочной техники выйдут очищать пути Первой столицы от снега и льда

20.11.2012 18:30   -
Автор:

Поки ця важка артилерія чекає свого часу. Коли випаде перший сніг. Саме тоді вона приступить до своєї роботи в осіньо-зимовий період.

Ігор Бескровний кореспондент

-"Глобуси", снігонавантажувачі, піскорозкидувачі та інша техніка у кількості 258 одиниць готова вийти на боротьбу зі сніговими заносами. Шляховики обіцяють, навіть при сильних снігопадах проблем на автошляхах Харкова не буде.

Випробувати щось нове в прибиранні доріг Першої столиці комунальники намагалися неоднаразово, але, кажуть, саме ця техніка показала себе з кращого боку. Одна з її переваг – всесезонне використання.

Ігор Київський заступник начальника з експлуатації КП "Шляхрембуд"

-В этом году приобрели 3 машины "Глобус". Это машина, которая работает на уборке улиц от мусора. Зимой она работает в комбинированном режиме по очистке дорожной части от снега и посыпке проезжей части.

Шляховики кажуть, немаловажливо дороги очистити від снігових опадів, та слід впоратися і ще з одним ворогом автомобілістів та пішоходів – кригою. Вона часто утворюється під сніговим покровом.

Ігор Київський заступник начальника з експлуатації КП "Шляхрембуд"

-У нас заготовлено к осенне-зимнему периоду на данный момент 28 тысяч кубических метров песчано-солевой смеси и шесть с половиной тысяч тонн соли. Но приемущественно будет посыпаться солью и жидкий реагент будет использоваться. Это 25% раствор. Т.е. соль растворённая в воде.

Соляний реагент шляховики роблять самі. Готовий розчин потрапляє у ці чотири велитенські баки – 10 тисяч літрів кожний, а потім до самої машини. Цьогоріч комунальники збираються боротися з ожеледецею переважно цим соляним реагентом. І поменше використовувати пісок. Пояснюють, так економніше і взимку, і навесні вигода буде – коли дороги не доведеться прибирати від намету. Та все це шляховикам знадобиться не скоро, синоптики прогнозують перший сніг у Харкові не раніше наступного місяця.

Ігор Бескровний, Ярослав Кононенко Харьковские Известия