В институте животноводства выступают против незаконных назначений сверху

27.04.2016 15:03   -
Автор:
Посприяти у вирішенні ситуації, що склалася в Інституті твариництва, трудовий колектив звернувся до народних депутатів України Дмитра Шенцева та Володимира Мисика. Співробітники обурені діями Академії аграрних наук України. Останньою краплею стало те, що в Академії наполегливо вимагають, щоб у дослідному господарстві ГонтарІвка переуклали контракт з директором, який на час перевірки був тимчасово відсторонений від виконання своїх обов"язків.
 
Іван Помітун заступник директора з наукової роботи Інституту тваринництва Української Академії аграрних наук  
 
Дослідне господарство Гонтарівка має певну заборгованість перед державним бюджетом, відкриті відповідні впровадження стосовно керівництва і нам сьогодні нав"язується питання, щоби з цим директором було укладено контракт. Призначення директора вирішується в телефонному режимі з боку вищестоячого нашого керівництва Академії аграрних наук. Ми такі дії не можемо підтримати.
 
Співробітники впевнені, а з ними погоджуються також народні депутати, що такі дії з боку Академії напряму керувати дослідними господарствами, не враховуючи ні думку науковціів, ні інтереси інституту, є протизаконними. 
 
Дмитро Шенцев народний депутат України 
 
Сегодня положение нужно менять. Наша общая задача и меня как народного депутата, и вас как работников института животноводства – это сохранить и развивать животноводство в опытных хозяйствах академии наук. А к сожалению те кадровые решения, которые пытается Академия наук, минуя институт претворять в жизнь, как раз эти действия направлены на то, чтобы максимально сократить либо уничтожить животноводство, оставив одно растениеводство, поэтому этого допустить мы ни в коем случае не можем. 
 
Народні депутати констатують – необхідно повністю модернізувати систему відносин, адже науковці перед усім повинні займатися науковою роботою, а не брати участь в підкилимових інтригах.  
 
Володимир Мисик народний депутат України
 
Если бы центральная академия давала деньги, содержала, делала бы полностью правильные вещи, тогда бы конечно, а если этого не происходит, а желание, вот эти имперские амбиции только управлять, назначать. Поэтому я абсолютно согласен с Дмитрием Алексеевичем в том, что просто небольшие изменениями мы ничего не сделаем, надо радикально менять взаимоотношения. Без этих изменений я и года двух не даю, как всё рухнет.
 
Тож, як запевнили народні депутати, вони відстоюватимуть інтереси трудового колективу, щоб сформувати потужну науково-виробничу базу і надати можливість інституту керувати своїми кадрами, як то пердбачено законодавством. І підніматимуть це питання як в обласній держадміністрації, так і в Кабміні та Верховній Раді.