В Индустриальном районе вскоре установят освещение пешеходных переходов возле учебных учреждений

10.10.2018 16:12   -
Автор:
Для багатьох батьків така зустріч віч на віч з міськими владниками була несподіванкою. Все ніяк не могли збагнути що ось так напряму першому заступнику Харківського міського голови Ігору Терехову можна поставити будь-яке питання. Натомість зрозуміли, саме для такого діалогу і зібрались.     
 
Сергій Сокорєв голова батьківського комітету Індустріального району
 
Задача была такова, чтобы показать, что у нас накипело, наболело у родителей и просто жителей района. К такому диалогу мы шли давно и мы уже видим решение данных вопросов.
 
Питання були відверті. Стосувались і організації харчування у школах і дитсадках, проведення медичних оглядів, ремонту стадіонів і дитячих майданчиків у дворах та дошкільних закладах. Але одним із основних було питання безпеки дітей. І, як зазначив перший віце-мер Ігор Терехов, така робота в Харкові є пріоритетним ззавданням міської влади, вона ведеться і підходять до неї комплексно.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Мы оснастим видеокамерами, будут всюду тревожные кнопки, пульты в каждом классе должны быть, мало ли что происходит. Хотя бы раз в 2 месяца мы должны проводить такие учения, чтобы дети и педагоги в случае возникновения пожара знали куда бежать, как эвакуироваться. Должна быть система. 
 
Така ж система, повідомив Ігор Терехов, буде налагоджена і щодо безпечного руху як вцілому у місті, так і на дорогах та пішохідних переходах, особливо біля навчальних закладів. На її створення Харків вже отримав кредит від Європейського інвестиційного банку у розмірі десять мільйонів євро і роботу розпочато.  
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Это регулируемые светофоры, камеры на объектах центральных магистралях и т.д. Кроме того огромное внимание будем уделять освещению пешеходных переходов.
 
Одразу ж було дано доручення провести інвентаризацію небезпечних пішохідних переходів біля навчальних закладів Індустріального району, на яких найближчим часом вже буде встановлюватися освітлення. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Именно благодаря этим встречам мы понимаем те вопросы, которые существуют и те вопросы, которые перед нами ставит город. Мало того, это даёт нам возможность понимать в правильном или не правильном направление движется система образования. И кроме того, это диалог, мы вместе принимаем решения, которые действительно нужны, нужны городу, нужны нашим людям, нашим детям. 
 
Ці батьківські збори в районі були першими, але не останніми. Найближчим часом вони пройдуть в усіх районах міста і у подальшому стануть традиційними.