"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

В Хорошевском доме культуры провели капитальный ремон

Він тепер на всі сто відсотків виглядає сучасним та комфортним. Все це про Хорошівський будинок культури. Тут завершився довгоочікуваний капітальний ремонт приміщення. Будівлю було зведено ще у 1975 році. За часи роботи будинку культури проводились лише незначні косметичні ремонти. У 2017 році були виділені необхідні кошти на ремонт будівлі,що дало змогу відновити повноцінну роботу закладу.
 
Людмила  Меркулова директор Хорошівського Будинку культури
 
Т.е. полностью была замена отопительной системы. Восстановлены крыша полностью – перекрыта. Утеплено было здание ДК. Внутренние, конечно, помещения все-все. И конечно же зал. Зал теперь это наша гордость, он очень красивый, настолько комфортный.
 
Оксана Малишева заступник голови Харківської РДА
 
Хочу сказати, що ось такі ремонтні роботи, а саме активізації їх стала таким поштовхом і для нашої молоді і для наших дітей. У нас зараз в Хорошівському будинку культури вже діточок виховується більше 100 чоловік і в танцювальному гурточку і в студії мистецтв. І сьогодні ми вже готуємось до виставки юних художників. Я думаю, що відкриття такого будинку культури – сучасного, відремонтованного, теплого, комфортного, затишного стане такою доброю подією для нашого селища і всього Харківського району. 
 
У будинку культури діють хореографічні, вокально-інструментальні, вокальні та театральні гуртки. Учасники самодіяльності беруть активну участь у культурному житті району. На їхньому рахунку перемоги на конкурсах регіонального рівня. Також під час ремонту будинку культури було оновленно і приміщення бібліотеки, що знаходится в будівлі. Робота з відновлення таких інфраструктуриних об'єктів, що є своєрідним серцем та місцем зустрічей та об'днання мешканців районних громад, буде продовжена і надалі, каже губернатор Харківщини Юлія Світлична.  
  
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
За останні роки ми почали ремонтувати будинки культури у сільских місцевостях, в районах. Ті, які не бачили ремонту 30, а то і 40 років поспіль. За останні роки ми почали ремонтувати яскраві перлини Слобожанщини. Це стосується і Чугуївсського музею Репіна, який є особливим. І такого немає ніде, тільки у нас в українській Харківщині. Ми відродили та повернули будівлю Пархоміського художнього музею. Останні 2 роки мі підтримуємо всі обласні театри, які знаходяться у місті Харкові. 
 
Взагалі, протягом 2017 року у Харківській області здійснено капітальні ремонти у 20 районних та сільських будинках культури, а також у  обласних комунальних закладах культури. Ремонти проведені у Близнюківському, Кегечівському, Куп"янському, Краснокутському, Первомайському,  Шевченківському та інших районах області.