В Холодногорском районе отметили День птиц

05.04.2019 15:12   -
Автор:
На неї чекають щороку всі, і дорослі і діти. І весна з кожним днем все впевненіше вступає в свої права – радуючи всіх сонячними днями. Все навколо оживає, прилітають пернаті. Сьогодні їх і зустрічали в Холодногірському районі. Парк відпочинку по вулиці Волонтерській. Тут вже багато років поспіль, за доброю традицією, в перші квітневі дні відзначають День птахів. Весело і шумно, з піснями і танцями, а для пернатих молодь робить шпаківні. Артем у виробництві будиночків для птахів профі. За 16 років свого життя змайстрував не менш десятка таких.
 
Артем школяр, фахівець у збиранні шпаківень
 
Сам процесс очень долгий, надо найти древесину. Потом её нужно напилять, обычным напильником. Потом это всё скручивается, можно шурупами, можно гвоздями прибить. Для это нужно желание. 
 
А це вже Сад Тіволі. Той же Холодногірський район. Це ще одна локація свята. Тут його відзначили масштабно. На захід прийшло більше півтисячі дітей. Частина з яких взяла участь у танцювально-музичному флешмобі. А далі діти, розбившись на групи взяли участь у квесті. Головна тематика якого птахи Харківщини та України в цілому. Наймолодші малювали пернатих крейдою на асфальті. А от більш дорослі відповідали на питання вікторин.
 
Свято вдалося на славу, каже депутат Харківської обласної ради Олександр Ткаченко. Владник разом з малечею зробив кілька шпаківень. Впевнений, до доброї справи за його прикладом долучаться і інші харків'яни.
 
Олександр Ткаченко депутат Харківської обласної ради
 
Мы видим какая тёплая, весенняя погода наступает. Скоро всё будет расцветать, распускаться, но и по утрам мы уже слышим пение птиц, а это значит, что они возвращаются из тёплых краёв к нам сюда. И мы сегодня все вместе собрались, чтобы сделать им домики, скворечники. А дети пообещали, что они за ними будут следить и будут, безусловно, подкармливать наших младших братьев, нашим питомцев. Море позитива, прекрасное настроение. Вы знаете, у нас такая жизнь суетливая, мы постоянно в своих проблемах, в решении этих проблем. И я вот по-настоящему сегодня получил такую отдушину, на свежем воздухе, с детьми, с жителями, с нашими харьковчанами. Советую всем к этому присоединится и выходные дни всем родителям взять своих детей, выйти и сделать такое приятное и благое дело.