В Холодногорском районе демонтировали 2 киоска, которые работали без разрешительных документов

24.09.2018 12:46   -
Автор:
– Так вы говорите, что не было никакого предупреждения?
– Ну вот тем киоскам давали, а нам не дали.
 
І це все, що змогла сказати господарка одного з кіосків, який сьогодні демонтували. Більше жодних коментарів. Але у Департаменті територіального контролю наголошують, що фахівці в разі виявлення незаконно розміщеного об"єкту, розміщують приписи на ньому і якщо власники не прибирають самі свій кіоск, то його примусово демонтують. Так сталося і у Холодногірському районі, за адресою провулок 3-й Таганський, 3. 
 
Євген Михайлов заступник начальника відділу контролю за розміщенням МАФів та тимчасових споруд
 
На личный прием к городскому голове обратились жители микрорайона Лысая гора с просьбой проверить законность размещение наливаек и киосков, которые находятся по указанному адресу. Департаментом территориально контроля были проведены проверочные действия, собраны материалы и установлено, что указанные киоски находятся здесь без разрешительных документов.
 
Та за цією адресою, принаймні ще у червні цього року, було більше кіосків. Тоді було демонтовано два МАФи, у яких, за словами місцевих мешканців, які і звернулися до міськради, продавали горілку на розлив. Цього разу це два кіоски, що торгували продуктами харчування. Та якщо власники бажають працювати й надалі, у них є така законна можливість.
 
Євген Михайлов заступник начальника відділу контролю за розміщенням МАФів та тимчасових споруд
 
С июня прошлого года городским советом принято положение, на основании которого собственники временных сооружений могут заключить соответствующий договор и работать на законных основаниях. Наличие договора исключает возможность демонтажа указанного объекта до окончания срока договора.
 
Загалом, по Холодногірському району під примусовий демонтаж підпадає близько 120-ти об'єктів, які встановлені без відповідних документів, з яких 10 вже прибрали.