В холода в Харькове работает пункт бесплатного питания для бездомных людей

26.01.2017 11:13   -
Автор:
Імам'яр Гасанов, або, як звуть його місцеві, просто Михайло з сімдесят дев'ятого року мешкав в Луганській області, в місті Щастя. І жив, каже, щасливо. До тих пір, поки не прийшла війна. 
 
Михайло відвідувач їдальні для людей без певного місця проживання
 
Война забрала у меня все. Все, что у меня есть. Сейчас перед вами стою, вот то, в чем одет, то у меня и есть. Я сам живой остался. Жена, дети, сын был двадцать шесть лет… Я думаю ,вы понимаете, что такое "Град". Это оружие такое, что земля горит, не то, что человек. И когда к нам домой попал этот "Град"… вот, видите, дырку? Оттуда у меня на память эта дырка. 
 
Після обстрілу, розповідає Михайло, він тиждень пролежав в лікарні безтямний. Коли прийшлов до тями, чоловіку розповіли, що всіх його родичів вже поховали. Зараз він тут, в їдальні для безхатченок, і каже, дякує Богу вже за те, що має що їсти. Таких як Михайло тут багато – літні люди, покинуті на призволяще, переселенці. Долі у всіх різні.
 
Інна співробітниця їдальні для людей без певного місця проживання
 
Много ходит людей. Около шестидесяти человек в день. Все разные, у всех разные судьбы. Есть домашние, есть которые живут на вокзале. Начинаем мы их кормить где-то в семь-восемь, в зависимости от того, как люди готовы. В семь часов у нас уже все готово.Мы даем суп, хлеб, чай, печенье. 
 
Цей пункт харчування, що для десятків безхатченок – єдиний порятунок, працює вже двадцять четвертий рік поспіль. Функціонує він за кошти міського бюджету. 
 
Ірина Черняєва заступник начальника управління праці та соціальних питань Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради
 
Из городского бюджета выделено в этом году около 120 тысяч гривен на предоставление горячих обедов гражданам такой категории. Надо сказать, что пункт питания работает пол года, в осенне-зимний период.
 
Знаходиться цей пунки на вулиці Гвардійців-залізничників десять, в центрі міста, неподалік від вокзалу. Кожного дня там чекають на всіх нужденних. Кухарі запевняють: гарячої їжі вистачить на всіх.