В Харьковском зоопарке родился маленький корабль пустыни Семён Александрович

07.04.2020 13:42   -
Автор:
Весна дарує надзвичайно приємні події, одна з яких сталася у Харківському зоопарку. Там народилося верблюденя. Малюк з'явився у родині самки Шакіри та самця Саші, які приїхали до Харкова з Астрахані у грудні 2011 року. Пологи пройшли легко і швидко. І на світанку верблюдиця в черговий раз стала матусею. Малюк, вже відомо, що це самець, народився здоровим і вже за кілька годин слідував за Шакірою. З новим членом родини відразу прийшли знайомитися старший брат – дворічний верблюд Боня і сусід гуанако. До молодшого брата Боня поставився з цікавістю, але без ревнощів, спокійно. 
 
Жанна Сивуха прес-секретар Харківського зоопарку
 
Вага малюка при народженні склала 38 кг, зріст – 90 см. Та, завдяки активному молочному вигодовуванню, верблюжа швидко додає у вазі. Молочне вигодовування буде тривати до 6-18 місяців. Приблизно з двомісячного віку малюк почне "цікавитися" іншими кормами, які поступово будуть введені до раціону: трава, сіно, висівки, морква, буряк. 
 
Щодо горбиків, додає Жанна Сивуха, то поки у малюка є лише зачатки, без внутрішнього жиру. Але пройде кілька місяців і горбики набудуть вертикального положення. Матуся верблюжа Шакіра – дуже турботлива мама, кажуть у зоопарку. Вона ні на хвилину не випускає малюка з поля зору. Коли маленький корабель пустелі лежить, Шакіра підходить і змушує його підвестися і слідувати за нею – так спрацьовують інстинкти. Загалом, у верблюдів, кажуть фахівці, надзвичайно добре виражене піклування про потомство, яке вони проявляють до статевої зрілості свого чада. Для самок це 3 роки, а для самців – 5.
 
Жанна Сивуха прес-секретар Харківського зоопарку
 
За своїм характером малюк жвавий, активний і допитливий, усім цікавиться. Спостерігаючи за ним, зоологи вирішили з кличкою не зволікати і назвали верблюжа Семеном Олександровичем. Переконані, ця кличка йому дуже личить і обов'язково стане щасливою!