В Харьковском зоопарке родились нильские крокодилы

01.07.2016 16:13   -
Автор:
Ольга Каліновська в зоопарку працює вже тринадцять років. Жінка каже: своїх підопічних – амфібій, плазунів та інших холоднокровних любить всім серцем. Тож коли у пари нільских крокодилів – Сєні і Джеми з'явились малята, зраділа не на жарт. Ще б пак – розмноження крокодилів в умовах неволі – справжнє диво. 
 
Ольга Каліновська завідувач відділу амфібій і плазунів Харківського зоопарку 
 
Когда они достигли половозрелого возраста, они стали откладывать яйца. Но из-за нехватки суши, самка сбрасывала яйца в воду. Мы все время забирали, но в инкубатор не закладывали. В этом году они отложили яйца и мы положили в инкубатор, не все яйца, а только шесть. Проинкубировали и вот на свет появились два новых нильских крокодильчика. 
 
Зараз малюки живуть в лабораторії, окремо від інших рептилій. Вони, за словами зоологів, прекрасно почуваються, добре харчуються – в меню не тільки комахи, а вже й маленькі миші, та швидко ростуть. Розмір крокодилів поки що невеличкий – довжиною вони з долоню. Та зоологи запевняють: на них чекає велике майбутнє, і вже зовсім скоро так просто погладити рептилій по голівці буде нереально.
 
Ольга Каліновська завідувач відділу амфібій і плазунів Харківського зоопарку 
 
Нильские крокодилы в природе живут до пяти метров. Когда построиться новая экспозиция, они будут переведены жить в одном вольере со своими родителями, они останутся в зоопарке навсегда.
 
Та своїх маленьких вихованців, додає Ольга Каліновська, вона впізнала б будь де – по особливостях мордочок, по дещо закручених хвостах. Прикипіла, каже, до них.