В харьковском университете имени Каразина чествовали память героев студбатовцев

08.05.2012 16:32   -
Автор:

Кожен студент університету імені Каразіна знає – як тоді в сорок першому прямо із аудиторій молоді учні та їх викладачі відправлялись на фронт. Мало хто з них поверувся живим, вони не почули переможні залпи сорок п"ятого. Втім їх подвиг у пам"яті їх нащадків. Нинішні студенти без перебільшення так і кажуть, що вони вражені подвигом тих, хто поклав своє юне життя за Батьківщину.

Світлана Беспала,  студентка ХНУ ім. Каразіна:

-Это героизм, это патриотизм, любовь к Родине, к стране, как они защищали самоотверженно. Мы длжны быть им всем благодарны за то, что они все столько сделали для нашей страны. 

Такому патріотизму, зізнаються сучасні студенти просто заздрять. От і намагаються якомога більше дізнатися і про подвиги, і про життя у воєнне лихоліття. Тому ось на такі зустрічі приходять залюбки.

Валерій Писаренко, народний депутат України:

-Такие мероприятия, такие встречи, такой праздник позволят не забывть и давать новый толчёк к тому, чтобы новые поколения берегли историю, берегли её при передаче новым поколениям. Уверен, что наше поколение будет эту историю чтить и помнить.

На знак вшанування їх пам"яті – хвилина мовчання. І як вдячність за героїзм у боротьбі з фашистськими окупапантами – квіти.

Анжела Сушко, Євген Карпенко, Харьковские Известия.