В Харьковском инклюзивно-ресурсном центре обследовали более 1600 детей

17.02.2020 15:04   -
Автор:
Харківський інклюзивно-ресурсний центр був створений у другій половині 2018 року і вже з початку 2019-го працює на повну потужність. За інформацією директора Департаменту освіти, заклад відвідала вже чимала кількість маленьких харків'ян. 
 
Ольга Деменко директор Департаменту освіти
 
В 2019 році обстежено 1654 дитини в інклюзивно-ресурсному центрі. Бували такі випадки, що батьки записувались на два і на три місяці вперед для того, щоб обстежити дитину. Серед них 1244 дитини – це дошкільного віку, там де батьків турбують якісь питання із, частіше всього це не фізіологічний, а більш психологічний стан і так далі. І 410 – це діти шкільного віку.
 
Інклюзивно-ресурсний центр – заклад, де є все необхідне для роботи із дітьми з особливими потребами. Для кожного створені комфортні умови для розвитку та дозвілля. Директор Департаменту освіти зазначає, досвід Харкова переймають інші міста України, зокрема Запоріжжя, Полтави та Херсона. І містяни також продовжують звертатись до спеціалістів центру. 
 
Ольга Деменко директор Департаменту освіти
 
Зараз дуже актуальним являється питання інклюзивної освіти, то батьки обстежують для того, щоб діти змогли відповідно до їх відхилень в розвитку, чи це психічний, чи розумовий, різне може таке бути, щоб спеціалісти могли визначити чи може дитина відвідувати організований колектив, чи може вона вчитися в школі. А зараз варіантів залучення до освіти багато – це може бути індивідуальне навчання, це може бути і дистанційне навчання, це може бути і навчання в колективі дітей.
 
Крім цього у Харкові у 51 школі створені 118 таких інклюзивних класів, де навчається більш ніж 200 особливих дітей.