В Харьковской школе №158 открыли мемориальную доску Артуру Силко

20.06.2019 14:39   -
Автор:
Артуру Силко на момент трагічної загибелі було лише 26. Він був добровольцем 95 окремої аеромобільної бригади та брав участь у боях за Слов"янськ, Краматорськ та  Донецький аеропорт, згадує мати Інга Тавровська. У Артура залишилася дружина та донька.
 
Інга Тавровська мати загиблого
 
Він в мене був такий патріотичний, така дитина. В громадянському житті він був посміхненим, веселим, він був хорошим другом. Він був хорошим сином. Він був примірним батьком для своєї маленької донечки, та не судилося. Він загинув та 20 днів до її дня народження він не дожив.
 
У школі, де навчався Артур, відкрили на його честь меморіальну дошку. Це була ініціатива батьків та керівництва школи.
 
Наталя Склема заступник директора з виховної роботи Харківської ЗОШ №158
 
Запропонували і одноголосно було прийнято про те, щоб звернутися до Харківського міського голови Геннадія Адольфовича з проханням допомогти нам відкрити цю меморіальну дошку. Я, як заступник директора особисто була на прийомі у Геннадія Адольфовича. Він, велике спасибі, відгукнувся і запевнив, що обов"язково до початку нового навчального року у нас буде меморіальна дошка.
 
На запрошення керівництва школи пам"ять загиблого вшанував народний депутат України Олександр Грановський. 
 
Олександр Грановський народний депутат України
 
Конечно, я тоже знаю, что человек жив до тех пор, пока о нем помнят. Это неизменная истина ,она совершенно справедлива, поэтому именно так нужно относиться к памяти этих людей. Мне очень трудно почувствовать, какими именно были последние минуты этого человека. Я много прочел по этому поводу. И, конечно же, этот человек совершил подвиг. Ваш сын совершил подвиг. Он вел себя абсолютно героически. 
 
Парламентар пообіцяв надавати підтримку школі та матері загиблого воїна. У Харкові в партнерстві з міською владою діє програма Фонду Олександра Грановського "Крок у майбутнє", спрямована на підтримку сфери освіти.