В харьковской подземке начнут внедрять оплату за проезд банковскими картами

09.12.2019 16:59   -
Автор:
У Харкові впроваджують "розумні" рішення у сфері безготівкового розрахунку. Як пілотний проект це буде діяти в громадському електротранспорті, починаючи з метрополітену. Вже придбано пристрої для валідаторів в метро, трамваях і тролейбусах, які дозволяють приймати банківські карти. А також проведено доопрацювання програмного забезпечення та закуплено обладнання для терміналів самообслуговування підземки, щоби пасажири, у яких немає безконтактної банківської карти, могли купити разовий квиток за допомогою звичайної.  
 
Євген Лісняк старший директор зі стратегічного партнерства в країнах СНД та Південно-Східної Європи "Visa Україна" 
 
Умный город – безналичный город. Мы будем искренне рады поддержать город в этом направлении. И видим всестороннюю поддержку и очень комфортные условия для работы с городом. Всё это придаёт нам ещё большей уверенности. Всё это переросло в наш Меморандум, в котором мы хотим зафиксировать наши намерения и преданность этим принципам для развития безналичной экономики в городе Харькове.
 
І от сьогодні у мерії було підписано меморандум про співпрацю між Харковим і компанією "Visa Україна", документ, який, за словами першого заступника Харківського міського голови Ігора Терехова, стане імпульсом для розвитку і подальшого перспективного співробітництва.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Мы рады сотрудничеству с таким мировым брендом как "Visa". Нам очень приятно, что вы сегодня являетесь нашим партнёром по метрополитену, по валидаторам, переходу на систему безналичных платежей. Это для нас очень важно. Почему? Потому что мы понимаем, что перспектива и будущее именно за безналичными платежами. И, думаю, что сегодня мы действительно заложим ту мощную основу, которая на перспективу принесёт плоды, прежде всего принесёт городу Харькову процветание, платёжеспособность, в т.ч. и безналичную. 
 
Так спільно з компанією "Visa" планується впровадити оплату за допомогою мобільних додатків та QR-кодів і послуг з паркування, велопрокату, житлово-комунальних послуг, адміністративних та інших, які надаються містом. Також обговорюється можливість оплати картами і в службах таксі Харкова.