В харьковской “неотложке” отремонтировали лабораторию

13.12.2019 15:20   -
Автор:
Міжнародне співробітництво. Харків місто мільйонник, і з кожним роком воно набуває все більших масштабів.  На теренах України Німецька Федерація вже багато років підтримує інфраструктурні ініціативи. Одна з них оновлення клініко-діагностичної лабораторії лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги імені Мещанінова.
 
Рене фон Прондцинскі менеджер проекту «Розвиток соціальної інфраструктури України у зв’язку зі збільшенням кількості ВПО"
 
Наш проект вже представлений чотири роки в Харкові і в області. У 2012 році були виділені кошти, які ми вирішили направити на систему охорони здоров'я. І ми зв'язалися з містом, з лікарнею і вирішили провести ремонтні роботи у цій лабараторії. Навіть якщо це невеликий відділ лікарні. Він дуже важливий, це була дуже хороша інвестиція, щоб поліпшити роботу лікарні.
 
Завдяки співпраці з німецькими колегами, Харкову вдалося налагодити побут внутрішньо переміщених осіб, більшість з яких оселилися саме в нашому місті. У тому числі, такі проекти необхідні для розвитку та підтримки сфери медицини у місті.
 
Олена Поліщук заступник головного лікаря лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги імені Мещанінова
 
В даному відділені проводяться дослідження біо-хімічні. Дослідження наших пацієнтів, загалом, в цілому, за рік звертаються за медичною допомогою майже 60 тисяч хворих і майже 40 тисяч госпіталізуються. Всі ці пацієнти обстежуються, в тому числі, і в цьому відділі. Це дуже важливе для нашої лікарні відділення.
 
Результативна співпраця з GIZ продемонструвала іншим іноземним колегам, що Харків – надійне і стабільне місто. Харківська міська рада і надалі планує співпрацювати з Німецькою федерацією, у тому числі з програмою GIZ. 
 
Ольга Дем'яненко директор Департаменту по взаємодії з міжнародними агентствами і фінансовими установами
 
Перш за все, я хочу висловити подяку нашим німецьким партнерам, це саме німецька федеральна компанія GIZ,  яка вже протягом багатьох років підтримує дуже багато ініціатив міста Харкова і Харківської міської ради. В рамках останніх двох проектів це було відновлювальні роботи лабораторії та відновлювальні роботи центра культури Київського району. Також, в рамках нашої співпраці, цей проект, який назвався розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням вимушено переміщенних осіб в місті Харкові зробили багато проектів і залучили багато допомоги від німецького уряду в місто Харків.