В Харьковской епархии Украинской православной церкви подвели итоги 2019 года

26.12.2019 13:25   -
Автор:
У Харківській єпархії Української православної церкви підбили підсумки 2019-го. Священнослужителі зі всієї Харківщини за щорічною традицією обговорюють досягнення року що минає. Один з таких -  духовно-провітницький центр "Фома", де проходять зустрічі молоді із священнослужителями. Особливий напрямок роботи закладу – протидія наркотичній залежності. 
 
Сергій Скупченко протоієрей 
 
Ведеться співпраця із Міжнародною Асоціацією антинаркотичної діяльності з Харківською єпархією – є свої результати. У нас є реабілітаційний центр в якому священнослужителі Харківської єпархії проводять свою діяльність спілкуються з залежними від наркотиків, від алкоголізму та інших деяких залежностей.
 
Цього року поглибилася і співпраця з козацькими організаціями, проведені заходи щодо патріотичного виховання молоді. Також єпархія  продовжує працювати з пенітенціарною службою, де проводяться просвітницькі семінари та лекції. Крім того, у 2019-му приділили увагу і науковій діяльності. Ті священнослужителі, які за сумісництвом ще і працюють викладачами у вищих начальних закладах взяли участь у конференції на всеукраїнському рівні.
 
Сергій Скупченко протоієрей 
 
Цього року було проведено з нагоди 220-річчя Харківської єпархії всеукраїнську конференцію в якій прийняли участь і Харківська духовна семінарія і викладачі, і студенти ВУЗів міста Харкова. Також були доклади з Франції, Сербії інших держав.
 
Роботу, наголошують у єпархії, продовжуватимуть. В тому числі із розвитку православної церкви. На 2020-й вже намітили основні напрямки. 
 
Сергій Скупченко протоієрей 
 
На сьогоднішній день Харківська єпархія нараховує 222 приходи, у нас знаходиться 350 священнослужителів. Я думаю будемо розвиватися, я думаю будуть будуватися нові храми. Тому що сучасність цього потребує – люди йдуть до храму, люди моляться Богу – це те, що стосується молитви. Також намагаємося встановити зв'язки з вищими навчальними закладами – продовжимо свою діяльність.