В харьковских школах установят мультимедийные панели

11.07.2019 12:48   -
Автор:
Сучасні технології для комфортного життя. Все це про розробки вчених університету радіоелектроніки. Побачити свого роду дива техніки у виконанні харків'ян приїхав перший віце-мер Ігор Терехов. Владник відвідав науковий парк "Синергія". Серед цікавих новинок – інтерактивні мультимедійні дошки, за допомогою яких можна проводити уроки з усіх предметів в різних навчальних закладах – дитсадках, школах, вузах. Панелі розробили в Харкові, а наповнення – в Чехії. Іноземні фахівці перевели на українську мову необхідну інформацію і створили візуальний контент – кілька тисяч 3D моделей. Ігор Терехов зазначив, що такі технології будуть застосовувати в харківських школах, щоб дітям було цікавіше вчитися, щоб вони розбиралися в суті предмета, а вчителі – вдосконалювали процес навчання, враховуючи нанотехнології.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Хочу вам сказать, что такие технологии – это мировой уровень, это даже мировой уровень + почему, потому что то создаётся здесь создаётся впервые в мире. И я очень горжусь, что именно в Харькове это создаётся. И мы договорились чтобы привлекать наших школьников, нашу молодёжь именно сюда для того чтобы создавались новые продукты. И это прежде всего имидж города Харькова. Это новые технологии, это создание новых рабочих мест и это создание новой инфраструктуры. 
 
Ігор Терехов додав, що також міська влада веде роботу в рамках створення "розумного" міста – "smart city", що включає безліч напрямків. Зокрема, в Саржиному яру, саду Шевченка і на пл. Конституції планується встановити інтерактивні стенди, які також представлені в науковому парку "Синергія". За їхнью допомогою харків'яни зможуть дізнатися всю інформацію про місце, його історію, що там розташовано і що зміниться в майбутньому. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Есть новые материалы, новые технологии, которые уже применяются во всём мире и мы посредством этих технологий сделаем такие установки антивандальные. И мы договорились об этом. Будет сделан опытный образец, мы его опробируем и потом уже будем внедрять во всех знаковых местах Харькова.