В харьковских школах карантин. Но эпидемии гриппа в городе нет

27.01.2016 15:00   -
Автор:

Юлія Чорна кореспондент

Від сьогодні в харківських школах розпочалися позапланові канікули. 203 освітні заклади різних форм власності призупинили навчання до особливого розпорядження Харківського міського голови Геннадія Кернеса. При цьому карантин, підкреслюють санітарні лікарі, не розповсюджується на дитячі садки.

Ірина Зубкова головний державний санітарний лікар Харкова

Это связано с тем, что детские дошкольные учреждения могут себе позволить групповую изоляцию, что мы не можем сделать в общеобразовательной школе. Кроме того, детские дошкольные учреждения также переводятся на более жесткий режим. Это утренний прием с измерением температуры и осмотром ребенка. Это кварцевание помещений для того, чтобы санировать воздух закрытых помещений.

Юлія Чорна кореспондент

Зараз епідемії грипу в Харкові немає, наголошують у мерії. Зафіксовані лише поодинокі випадки захворювання. З початку сезону їх зареєстровано 120, 52 – вірусологічно підтверджені. Тож карантин у школах – виключно превентивний захід. Епідпоріг захворюваності в Першій столиці на сьогодні не перевищений. Однак, на випадок будь-якої надзвичайної ситуації місто повністю готове.

Юрій Сороколат директор Департаменту охорони здоров'я

Департаментом охраны здоровья было предусмотрено перепрофилирование 135 терапевтических коек в коммунальных учреждениях охраны здоровья. Кроме того, мы во втором родильном доме перепрофилировали 11 боксированных коек непосредственно для беременных и рожениц. Утвержден комплексный план мероприятий по борьбе с гриппом и острыми респираторными инфекциями.

Юлія Чорна кореспондент

Тим не менше харків'ян медики закликають особливу увагу приділяти дітям. У пригоді їм стануть прогулянки на свіжому повітрі. А от перебування в місцях масового скупчення людей краще уникати.