В Харьковских школах будут преподавать китайский язык

25.10.2019 13:04   -
Автор:
Харків та китайське місто Цзінань стали партнерами у питанні розвитку освітньої сфери. Свої наміни представники дипломатичної місії Цзінаню з харківським муніципалітетом закріпили підписанням меморандуму про співпрацю. А це дає зелене світло для обміну досвідом між містами.  
 
Тетяна Чечетова-Терашвілі заступник Харківського міського голови – керуючий справами виконавчого комітету міської ради
 
Делегация из нашего города-побратима она приехала ознакомиться со сферой образования города Харькова. Ведь город Харьков это действительно интеллектуальная столица нашей страны. В ней представлено большое количество ВУЗов, большое количество студентов, у нас, действительно, самая классное образование. Поэтому нам есть чем поделиться. Вот они ознакомились с нашими школами, они посмотрели как учатся детки, были в Политехническом ВУЗе. Посмотрели, какое образование там, и их это очень заинтересовало. И сегодняшний меморандум поможет углубиться в этом направлении. Обменяться действующим практическим опытом.
 
Взагалі Харків та китайське місто Цзінань об'єднує більш ніж десятилітня історія побратимських відносин. Ця співпраця вже принесла не один успішно реалізований спільний проект чи не у всіх галузях, зазначили у міській раді. Цього разу педагоги Харкова навчатимуть українській мові в Китаї, а мову Піднебесної викладатимуть у харківських школах. 
 
Ольга Деменко директор Департаменту освіти 
 
З сьогоднішнього дня ми це детально обговорили, ми будемо вивчати уважно і систему освіти Китаю, і систему освіти України і зокрема систему освіти Харкова. Крім того, що ми плануємо обмін делегаціями , що ми зробимо перші кроки щодо вивчення китайської мови. Бо на сьогоднішній день це дуже актуально.
 
Китайську харківські школярі вивчатимуть у мовних клубах. За лекторів будуть корінні носії мови піднебесної. В такому ж форматі вже китайські школярі вивчатимуть українську. Стартує така спільна харківсько-цзінаньська робота з 47-й гімназії. 
 
Ольга Деменко директор Департаменту освіти
 
Це  перший крок до дуже серйозної співпраці. Ми не будемо зараз планувати занадто багато. Але ми почнем з того, що розпочнем вивчати мову, розпочнем вивчати культуру , економіку, освіту і будемо рухатися прогресивно вперед.
 
І вже найближчим часом, домовились на зустрічі, має відбутися обмін педагогами між українським Харковом та китайським Цзінанєм.