В харьковских налоговых заработали центры обслуживания налогоплательщиков

23.05.2012 18:38   -
Автор:

Центри обслуговування платників податків працюватимуть за єдиною системою. Тут клієнти зможуть отримати швидку консультацію та необхідні документи. Також в установі надаватимуть безкоштовні послуги з сертифікації електронних ключів для надання звітності. Тепер платникам не доведеться стояти в чергах, адже  тут працюватимуть консультанти-модератори. Вони одразу на місці, не відправляючи до різних кабінетів, допоможуть клієнту. Перший центр вже відкрився у Дзержинській податковій. Його роботу вже оцінили підриємці.

Леон Григорян,  директор юридичного підприємства:

-Здесь на сегоднешний день просто поражает.Сейчас уже вы видите европейскитй уровень

На Харківщині, на базі податкових, таких установ буде дев"ятнадцять. Окрім того додатково обладнають тринадцять приміщень для прийому платників податків. Допомогли із відкриттям  центрів і місцеві владники. З бюджету на ремонт та оснащення виділили трохи більше мільйона гривень.

Михайло Добкін,  голова Харківської обласної державної адміністрації:

-Налоговая служба за последнее время сделала все для того, чтобы абсолютно кардинально изменить имидж той налоговой,которая когда-то вызывала у людей опасения, недоверие.Сегодня налоговая-это не карательный инструмент в руках государства, а механизм партнерского взаимоотношения.

В центрі обслуговування – для платників податків – всі умови. Є вихід в інтернет. А якщо тато чи мати-підприємець прийшли до сервісу з дитиною, її, на час вирішення справ, можна залишити в дитячій кімнаті. Одним словом  європейський сервіс та рівень. Точнісінько такий самий центр відсьогодні запрацював і у торговельному центрі Барабашово. Принести звітність чи оформити документи тут нині можуть підприємців трьох районів: Московського, Комінтернівського і ЧервонозавОдського.  

Борис Фельдман,  Голова Ради засновників ПАТ "Концерн АВЕК і Ко":

-Людям не надо будет бегать по городу, а прямо здесь в едином центре решать вопросы, а это прекрасное, творческое именно партнерское взаимоотношение между бизнесом и государственными службами

Приємною новиною для підприємців стало й те, що податківці не приходитимуть до них з перевірками як мінімум до кінця року. Мораторій подовжено.

Олександр Клименко,  голова Державної податкової служби України:

-Данный шаг это есть конкретная реализация политики, призедента Украины, правительства, налоговой службы в том понимании партнерства недопущения давления на бизнес, с вашей стороны мы ждем добросовестной уплаты налогов.

Міська влада в свою чергу теж робить все необхідне, щоб підприємці відчували себе захищеними. Так, на Барабашово, окрім центру обслуговування платників податків працює ще й приймальня харківського міського голови. Куди люди можуть звертатися для вирішення наболілих проблем.

Геннадій Кернес,  Харківський міський голова:

-Очень важно, чтобы люди когда приходят сюда чувствовали, что им хотят помочь. А если они это будут чувствовать, они будут иметь больше желания работать. Для нас это очень важно

Важливо й те, що Харківщина торік до держбюджету сплатила на вісімнадцять відсотків більше коштів від збору податків, ніж позаторік. Непогані показники владники врочать і цьогоріч.

Юрій Сапронов , заступник голови Харківської облдержадміністрації:

-За 4 месяца 2012 года Харьковская область отправила в сводный бюджет почти 3 миллиарда гривен. План выполненн на 108,7%. Дополнительно поступило 233 миллиона гривен

Таких результати, кажуть в облдержадміністрації, вдалося досягти завдяки системній роботі. І не останню роль у цьому зіграли бігборди на вулицях міста, на яких оприлюднювали списки злісних неплатників податків. Керівники таких уставнов потім збільшували середню зарплату своїх робітників на тридцять -150 відсотків.

Олена Мітясова, Євгенія Кутнова, Олег Синицький, Ігор Луханін, Євген Дроботов, Харьковские Известия.