В харьковских многоэтажках меняют кабины лифтов и ремонтируют машинные отделения

19.04.2017 13:20   -
Автор:
Програма з відновлення міського ліфтового обладнання в дії. Один з об'єктів, що наразі в полі зору фахівців профільного КП – підйомник в будинку по вулиці Мистецтв 7/9. Це у Київському районі. Тут триває капітальний ремонт. 
 
Михайло Адаменко заступник головного інженера КСП "Харківміськліфт"
 
Старый лифт конструкции 50-х годов, момент его запуска 57-58 год. На сегодняшний момент ему 60 лет. Эксплуатироваться он не мог, был остановлен несколько лет тому назад в связи с серьёзными дефектами конструкции и невозможностью его работы. Был сгоревший электродвигатель, изношена лебёдка, практически была разворована станция управления. На данном адресе мы заканчиваем работы по монтажу лифта, конкретно сейчас заканчиваем строительные работы. Обшиваем входные порталы. 
 
Додатково інша бригада фахівців займається заміною та перевіркою обладнання в машинному приміщенні. 
 
Михайло Адаменко заступник головного інженера КСП "Харківміськліфт"
 
Это испанского производства полностью всё оборудование. Это станция управления. Управляет она частотным преобразователем, который непосредственно подаёт напряжение на электродвигатель основной лебёдки. Полностью обновили и проводную часть подачи напряжения на силовые установки, установили рубильник. Установлены защитные средства в виде дверей с сигнализацией, системой диспетчеризации. Всё здесь присутствует. 
 
Що ж до планів з ремонтів ліфтового обладнання по місту то вони такі. За 2017 рік комунальники в рамках поточного ремонту проведуть заміну 200 купе-кабін. Проведуть капітальний ремонт 75 підйомників та поставлять нові ліфти на 17 об'єктах. Також планується забезпечити голосовим зв'язком додатково 206 ліфтів. Роботи тривають згідно затвердженого графіку по трьом районам Харкова. Шевченківському, Київському та Індустріальному. Насьогодні, за словами фахівців профільного КП, об'єм виконаних робіт складає 25 відсотків.