В Харькове завершился Международный конкурс юных пианистов им. В. Крайнева

27.03.2012 19:14   -
Автор:

Цього року Міжнародний конкурс юних музикантів вперше пройшов без свого засновника Володимира Крайнєва. Рік тому всесвітньо відомий піаніст пішов з життя. Але справу, яку він започаткував, і далі продовжують розвивати. На змагання з фортепіанної музики завітали віртуози з України, Росії, Білорусі, Молдови, Німеччини, Китаю, Норвегії та Південної Кореї. Юна піаністка з Москви Ганна Рудакова отримала другу премію. Дівчина каже – для неї участь у конкурсі – це великий крок уперед.

Ганна Рудакова, юна піаністка (м. Москва):
– Надеюсь, что, конечно, в дальнейшем я свяжу свою судьбу с музыкой, очень этого хочется. Я получила большой опыт, очень большое удовольствие, выступая на этой сцене, играя на этом рояле.

А ось Олександр Воронцов із Німеччини посів третє місце у старшій групі піаністів. Хлопець сам дає оцінку своїй грі.

Олександр Воронцов, піаніст (Німеччина):
– Есть разные аспекты, с которых можно смотреть, какие-то хорошо были, какие-то можно лучше исполнить, ну вообще -то я доволен. Знаю, что мне надо лучше делать.

Учасників конкурсу оцінювали видатні музиканти з України, Росії та Китаю. Одна з найголовніших вимог змагання – члени журі не могли представляти власних студентів та учнів.

Валерій Алтухов, директор конкурсу юних піаністів ім. В. Крайнєва:
– Все дети, которые приехали на этот конкурс, они уже победители. Они преодолели то, что редко удается детям в молодом возрасте, они освоили три полноценных тура, которые будут встречаться в последующих соревнованиях.

Переможцям конкурсу вручили грошові винагороди та дипломи і запросили до участі в наступному конкурсі, який обов"язково відбудеться і наступного року.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов "Харьковские Известия"