В Харькове в этом году планируют построить новые площадки для выгула собак

12.03.2019 12:32   -
Автор:
В рамках спеціальної міської програми поводження з тваринами і регулювання їх чисельності у Харкові ведеться масштабна робота по трьом напрямкам – це  поводження з домашніми тваринами, з бездомними, а також інформаційно-просвітницька діяльність з населенням щодо гуманного ставлення до них. Так кошти міського бюджету, що були виділені на реалізацію програми, минулоріч були витрачені на всі заплановані заходи, левова частка – на утримання Центру поводження з тваринами, зокрема придбання медикаментів і кормів для його вихованців, благоустрій вольєрів та території, для чого навіть була придбана спецтехніка.   
 
Юлія Цибулька директор КП "Центр поводження з тваринами"
 
Был приобретён трактор для обслуживания как территории КП так и территории, 38 площадок для выгула и дрессировки собак, которые расположены во всех районах Харькова и деревоперерабатывающая машина тоже для тех же целей были выполнены строительные работы по устройству системы снегозадержания и водоотведения со всех кровель Центра содержания животных, потому что проект не содержал эти моменты, но эксплуатация показала, что они необходимы.  
 
Крім того, було налагоджено роботу і виїзних ветеринарних кабінетів, мета яких надання послуг тваринам, господарі яких проживають у приватному секторі, а також проводились операції зі стерелізації тварин, які належать малозабезпечиним громадянам. Ну і власне велась робота щодо дотримання правил утримання чотирилапих.   
 
Юлія Цибулька директор КП "Центр поводження з тваринами"
 
Рассмотрено жалоб о нарушении правил содержания животных 226 жалоб, составлено 74 админпротоколов по итогу этих разбирательств. За 2018 год было установлено  6 дополнительных площадок для дрессировки и выгула собак. Планируется ещё 4-5 площадок установить в этом году 2019. 
 
В 2019 буде продовжена і вся запланована на рік робота в рамках затвердженої програми, в якій, впевнені фахівці, прописані такі заходи, що тільки позитивно впливатимуть на утримання тварин.