В Харькове в Институте медрадиологии вооружились новым оборудованием для лечения онкопатологий

24.05.2018 12:38   -
Автор:
Сьогодні в Інституті медичної радіології на місці старого апарату для проведення брахітерапії, що прослугував понад 40 років – ось такий новий та надсучасний. За словами лікарів, в них тепер з"явилась можливість значно розширити сферу радіологічної допомоги хворим з онкопатологіями різних органів. Адже по суті брахітерапія, це іноваційний метод, який відрізняється від традиційного опромінення і є мініінвазивним, таким, що не завдає пацієнту травм.  
 
Віктор Старенький завідувач відділення променевої терапії "Інституту медичної радіології ім.С.П.Григор'єва" НАМН України
 
Наши больные смогут здесь никуда не уезжая получать высококвалифицированную лучевую терапию и достаточно эффективную. Дело в том, что здесь источник подводится непосредственно в опухоль или располагается рядом с опухолью, что даёт возможность подводить высокие дозы излучений непосредственно к патологическому очагу, чем добивается высокий эффект лечения. Процент очень высокий, брахитерапия конкурирует с хирургическим лечением на ранних стадиях заболевания.
 
Але за умов недостатнього державного фінансування медичної галузі, кажуть в інституті, про придбання такого годі й було мріяти. Вирішенню проблеми посприяв Харківський міський голова. І тепер цей надсучасний комплекс у наявності завдяки і участі інвестора, і безпосередньо мера Харкова Геннадія Кернеса.   
 
Микола Красносельський директор ДУ "Інститут медичної радіології ім.С.П.Григор'єва" НАМН України
 
Он никогда не забывает о тех конкретно явлениях, трудностях, которые находятся в Харькове. Поэтому крайне ему благодарен. Он понимает, что существует и онкологический аспект существования здравоохранения. Он заинтересовался этой проблемой. Спасибо ему за это, что в конце концов мы определились.Это всё состоялось благодаря только городской администрации, в частности Геннадия Адольфовича. 
 
Насправді це навіть не один апарат, а цілий комплекс обладнання, що і дозволяє застосовувати більш ефективні і мінімум травматичні методи лікування.  
 
Леонід Васильєв головний лікар "Інституту медичної радіології ім.С.Григор'єва" НАМН України 
 
Прогрес не стоїть на місці, виникають нові і нові підходи лікування раку, а ви бачите в якому стані знаходиться фінансування нашої медицини, з кожним роком воно практично зменьшується, а кількість хворих збільшується, а це потребує надсучасного унікального обладнання.
 
Обладнання вже змонтоване. І як кажуть фахівці, найближчим часом вони планують розпочати прийом пацієнтів.