В Харькове в 2013-м году ремонтники планируют отремонтировать на 30% кровель больше, чем в прошлом году

01.10.2013 20:01   -
Автор:

На даху будинку по проспекту Московському 250-В робота йде повним ходом. У ремонтників з'явилася можливість поновити ремонт покрівель. Не приховують, дощовий вересень їм зіпсував плани. Але зараз поки погода відновилася потрібно встигнути зробити все по максимуму. А головне зробити це якісно. Щоб укласти новий рубероід, кажуть комунальники, необхідно провести цілий комплекс робіт. Зняти старий зношений, зачистити поверхню і приступати до укладання нового.

Ігор Бескровний кореспондент

-А ось над цим під"їздом ремонтники вже зробили один з головних етапів своєї роботи очистили поверхню від старого шару рубероіду, потім зробили цементну стяжку і надодачу залили новеньким бітумом.

Термін за яким ремонтна бригада повинна здати дах над всіма шестьма під'їздами в цій дванадцятиповерхівці не так вже і багато – два тижні.

Анатолій Кривда начальник ремонтно-будівельної дільниці

-За 10 дней мы здесь закатаем нижний слой, а до 15 числа будет зделан полностью весь объём работ. Закатывать кровлю можно даже когда дождь, закончился, протирать, высушивать и закатывать это будут потери по газу, но кровля будет качественная, просто мы её будем просушивать.

Роботу своєї бригади Анатолій Кривда називає якісною. Не приховує, щоб домогтися терміну служби покрівлі від двох до п"яти років необхідно робити все за відпрацьованою технологією, щоб не було так як з мешканцями одного з під'їздів цього будинку. Намагалися зробити ремонт даху самотужки за допомогою найманих заробітчан – а ті попросту схалтурили.

Анатолій Кривда начальник ремонтно-будівельної дільниці

-Было неправильно выполнено соприкосновение крыш. Видите они сделали – накатали прямо поверх кровли. Здесь вода не подходила – но вода подходила под "ковёр" со старой кровли и у них получалось. Они здесь подклеили, а вода шла под ковром. И вода шла под ковром и заходила к ним в квартиры.

Головна мета ремонтників – відновити дахи в тих будинках і на тих ділянках, де є течі, щоб дати можливість людям комфортно провести зиму, говорить директор міського профільного КП Семен Сирота. За його словами, на відміну від багатьох фірм, які сьогодні працюють на території Харкова, комунальники дають гарантію на виконані роботи.

Семен Сирота директор КП "Харківське ремонтно-будівельне підприємство"

-На сегодняшний день капитальных ремонтов домов – 102, мягких кровель. Выполнено на сегодняшний день, фактически 51 дом. В работе на сегодняшний день 25 домов объёмом работ 25,5 тысяч метров. Ну ещё у нас остаётся 26 домов это согласно плана.

За підрахунками ремонтників в цьому році в Харкові планують відремонтувати на третину більше покрівель, ніж торік.