В Харькове установят памятник Людмиле Гурченко

22.12.2017 12:41   -
Автор:
У творчій майстерні Катіба Мамедова, відомого харківського скульптора, серед великої кількості робіт чимало присвячених Людмилі Гурченко. Адже створити величаву скульптуру жінці-легенді, каже, булО його давньою мрією. 
 
Катіб Мамедов скульптор, заслужений художник України
 
Людмила Марковна для меня это символ красоты, символ величия. Это гордость Харькова. Я как скульптор вынашивал идеи, как бы я её воплотил. 
 
Півтора роки ретельної роботи. Десятки ескізів. Один із перших – кадр із кінострічки "Карнавальна ніч". Людмила Гурченко постає на фоні годинника, де вже за 5 хвилин настане новий рік. Втім, каже скульптор, завжди чогось не вистачало. І от – остаточний варіант. На постаменті Людмила Гурченко, а біля її підніжжя 15 персонажів із шести відомих фільмів за її участі. 
 
Катіб Мамедов скульптор, заслужений художник України
 
Всегда надо стремиться к лучшему. 100% идеально не бывает всё. Но я максимально старался, максимально от души, с любовью. Будет прекрасный памятник. Оценят зрители естественно, но я для этого всё делаю. 
 
Закарбувати у бронзі відому харків"янку було і давньою мрією Харківського міського голови Геннадія Кернеса та й і всіх городян. Робота і дійсно була тривалою і ретельною, щоб якомога краще представити актрису, а ще підібрати найбільш вдале місце для пам"ятного знаку.   
 
Габріел Михайлов депутат Харківської міської ради 
 
Изначально этот проект был инициирован нашим любимым мэром города Харькова Геннадием Адольфовичем. Это была его идея. Надо было найти место, это один из сложных моментов, ведь очень важно для города иметь памятники, собранные не в одном месте, а так, чтобы они создавали определённую атмосферу для удобства харьковчан и гостей города и привлекательности нашего города. 
 
Пам"ятний знак майже готовий. Його висота буде 7,5 метрів, а вага 5,5 тон. Вже і розпочато реконструкцію скверу на перехресті проспекту Незалежності та вулиці Трінклера, де і буде розташовано монумент. Роботи ведуться повним ходом. Проводиться упорядкування території. Облаштовують доріжки і возводять двометровий постамент, на якому і постане величава скульптура легендарної харків"янки.