В Харькове установили новые тарифы на проезд в городском электротранспорте

06.02.2019 18:51   -
Автор:
Зростання витрат на зарплату, підвищення мінімального прожиткового мінімуму та вартості електросіїв. Саме це основні причини здорожчання вартості проїзду у міському електротранспорті, розповідають на міськвиконкомі представники профільного Департаменту. Діючі тарифи вже давно не покривають витрати підприємств. Тільки у трамваях та тролейбусах їздить більше шістдесяти відсотків пільговиків. У них тариф зростає з чотирьох до шести гривень. 
 
Михайло Фатєєв заступник Харківського міського голови – директор Департаменту економіки та комунального майна
 
Произошел рост тарифов на электроэнергию. Рост цен на материалы, запасные части для технического обслуживания и ремонта подвижного состава в зависимости от видов или материалов от 1,1 до почти в 3,5 раза, затраты на услуги по использованию инфраструктуры городского наземного электротранспорта, которые оказывает "Горэлектротранссервис" в 1,45 раза. В связи с увеличением затрат, которые на покрываются расходами оплаты проезда пассажирами предприятия наземного электрического транспорта по итогам 2018 года получили убыток от своей хозяйственной деятельности в сумме 142 миллиона 901 тысяча 800 гривен.
 
Така ж ситуація і у метрополітені. Там збитки склали сто шісдесят мільйонів гривень. Тариф вже давно потрібно було підняти до восьми гривень, зазначає Михайло Фатєєв, а роблять це тільки зараз. Більше того, підприємства втрачають кадри, ніхто не хоче працювати за малу зарплату. Після зростання вартості проїзду у всьому міськелектротранспорті збережуться пільги. Перед винесенням на міськвиконком, запропоновані тарифи, як завжди, оприлюднили для громадського обговорення.
 
Олександр Новак секретар Харківської міської ради
 
Второго января это было опубликовано, сегодня 6 февраля, больше месяца никто никакие вопросы из членов территориальной громады либо общественных организаций не задавал, и не поступало. Эти согласования также подтверждены и государственными органами, которые установлены законом, в частности, Антимонопольным комитетом. Поэтому я хочу сказать, что все процедуры, которые требует законодательство относительно порядка, подготовки, проверки и принятия – они были пройдены.
 
Нові тарифи на проїзд у метро, трамваях та тролейбусах почнуть діяти вже відзавтра, з сьомого лютого.