В Харькове троллейбусы и трамваи будут ходить по ночам

05.09.2016 16:27   -
Автор:
Встугнути на останній трамвай. Відтепер ця фраза для харків"ян залишається у минулому. Адже електричний транспорт курсуватиме в місті цілодобово. Це стосується також і тролейбусів. Таке нововведення у мерії розробили і запустили на численні прохання городян.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Мы разработали маршруты движения так, чтобы они охватывали целиком весь город Харьков с тем, чтобы жителям города Харькова было комфортно в ночное время добираться: кому-то на работу, кому-то по своим делам. И в качестве пилотного проекта мы запустили такое движение харьковского городского транспорта.
 
Нічні тролейбуси на дев"ятьох та трамваї майже на півтора десятках маршрутів, за словами Ігоря Терехова, вже курсують. Детальніше ознайомитися із розкладом харків"яни можуть на сайті міської ради. Але він поки не остаточний. Під час реалізації пілотного проекту розробники залишають за собою право вносити зміни, щоб покращувати логістику та задовольняти попит пасажирів.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Это даст возможность сегодня отработать маршруты движения, понять, какие маршруты целесообразно использовать в дальнейшем. И дальше будем смотреть, как нам развивать маршрутизацию городского электрического транспорта.
 
У тестовому режимі міськелектротранспорт корсуватиме до кінця року. А вже після фахівці оголосять остаточні маршрути, які і надалі працюватимуть вночі. Тоді ж стане відомий і термін подовження реалізації проекту. До речі, ціна на проїзд у нічних трамваях та тролейбусах від денних не відрізнятиметься.