В Харькове стартовала эстафета памяти, посвящённая 75-летию освобождения Харькова

02.04.2018 14:01   -
Автор:
Меморіальний комплекс воїнам, які захищали Харків у березні 1943-го. Саме з цього місця в місті розпочинається естафета пам'яті, присвячена ювілейній даті, що відзначатимуть цьогоріч – 75 років визволення Першої столиці від фашистських загарбників. З квітами сьогодні тут вдячні харків*яни, які вважали своїм обов'язком віддати данину пам'яті великому подвигу героїв у роки Другої світової. Із сльозами на очах тут і Юрій Новицький – визволитель Харкова.  
 
Юрій Новицький ветеран війни, визволитель Харкова 
 
Я прошёл от Донца через всю Украину и дошёл до Берлина. Очень жаль, что нас осталось мало. Я часто вспоминаю песню, нас осталось только трое из 18-ти ребят. Много ушло ребят, остались считанные. 
 
Визволителів Харкова на сьогодні у місті близько 30-ти, ще майже півтори тисячі учасників бойових дій. Вони не можуть похизуватися своїм відмінним здоров'ям, але намагаються бути як і раніше в строю. І передають вахту пам'яті – "Слава визволителям України" молодому поколінню. 
 
Роза Русакова голова "Організації ветеранів України" Немишлянського району м.Харкова 
 
Мы очень благодарны, что эта память в течение стольких лет о подвиге наших героев  сохраняется.
 
У місті цю естафету одним із перших приймає Немишлянський район. Отримує прапор переможців, кубок – символ Харкова і альбом ветеранських організацій -  літопис трудової та бойової слави.   
 
Анатолій Хиневич голова Харківської обласної організації ветеранів України 
 
Мы все харьковчане количеством погибших на этой земле доказали, что даже это не остановило нас для того, чтобы победить нацизм на нашей земле.
 
Аби ще раз розказати про подвиг героїв-визволителів і буде крокувати естафета пам'яті. Наступний район, що її прийматиме – Новобаварський. 
 
Борис Котенко голова Харківської міської організації ветеранів України 
 
И закончится эта эстафета 23 августа, но это официальная часть, а не официальная будет продолжаться в течение всего года, потому что следующий год – 75 лет освобождения Украины.