В Харькове стартовала акция “Памяти сердца”, посвященная трудовой и боевой славе Харьковщины

25.04.2012 22:03   -
Автор:

Перші дерева на честь бойової та трудової слави Харкова. Сьогодні їх висадили в Жовтневому районі, де пройшла акція "Пам"ять серця". Ці зелені саджанці горобина та береза символізують почесні нагороди, що були присвоєні першій столиці – орден Леніна і орден Жовтневої революції, а липа – на честь ста тридцяти п"яти Героїв Радянського Союзу, які віддали своє життя в боях за визволення Харківщини від німецько-фашистських окупантів.   

Руслан Мусанабієв,  юний миротворець:

-Мы должны помнить.И я очень рад, что могу здесь находиться и почтить всех ветеранов.

Жовтневий район один з перших де відгукнулись на прохання ветеранів війни ось таким чином вшанувати трудову доблесть Харкова та пам"ять героїв Великої Вітчизняної. Тут сподіваються, що цю акцію підтримає все місто.

Тетяна Цибульник,  голова адміністрації Жовтневого району Харківської міськради:

-Чтобы дети и подрастающее поколение никогда не забывали о тех военных годах, о тех подвигах. Наша молодёжь в Октябрьском районе не равнодушны к ветеранам и к ветеранскому движению.

Сергій Остащенко,  голова Харківського обласного комітету Міжнародного Українського Союзу ветеранів війни:

-Очень трогательно сегодняшнее мероприятие, которое обязательно даст плоды для воспитания школьников и они будут гордиться тем, что живут в таком славном городе.

Юні миротворці Жовтневого району пообіцяли висадити у парках кожної школи району такі квітучі пам"ятки героїчного подвигу харків"ян у роки війни. І як символ миру у небо випустили білих голубів.

Анжела Сушко, Сергій Перець, Харьковские Известия.