В Харькове стартовала акция “Мы против наркотиков” при поддержке Благотворительного Фонда “Добро” Валерия Писаренко

11.06.2019 13:56   -
Автор:
У Харкові стартувала акція "Ми проти наркотиків" за підтримки Благодійного фонду "Добро" народного депутата України Валерія Писаренка. Команда парламентаря розповідає школярам про шкідливість та небезпеку наркоманії  
 
Валерій Писаренко народний депутат України 
 
Дети имеют возможность узнать как не сделать вот это случайный шаг в пропасть, как в какой-то момент сказать "нет". И, мне кажется – это очень важно. Более того, хочу вам сказать, что мы планируем такие мероприятия дальше проводить уже не в летних лагерях, а проводить их во дворах, проводить их там где люди будут проводить свой досуг и тогда харьковские дети смогут в большей степени получить информацию.
 
Такі лекція проводяться у формі своєрідного майстер-класу, де школярі разом зі спікером говоритимуть не тільки про профілактику наркоманії, а на живих прикладах переконаються, як правильно ставити цілі в житті та розвиватися. Цього разу до проведення долучилась і харківська антинаркотична організація.
 
Олександр Перевєрзєв голова правління громадської організації "Міжнародна антинаркотична спортивна асоціація" 
 
Если хочешь изменить мир – начни с себя. Я понимаю, что вот это, то что у меня написано на футболке – "Добро" я начинаю с себя, как и Валерий Писаренко – он начинает с себя он двигает, он помогает нам, он говорит, что "ребята, я готов, я вас собираю, двигаю, поддерживаю и вы действуете" и это крутая поддержка и мне это очень импонирует.
 
Потреба у проведенні таких профілактичних заходах з кожним роком стає все більшою, адже за статистикою майже 35% дітей до 18-ти років, вже пробували наркотики або ж наразі знаходяться у наркотичній залежності. Також спеціалісти з'ясували, що середній вік, коли діти починають вживати синтетичні речовини тепер коливається від дванадцяти до чотирнадцяти років. 
 
Наталя Теплова директор Харківської загальноосвітньої школи №105
 
Валерій Писаренко взагалі дуже часто і постійно, я так можу сказати, звертає увагу на проблеми і навчальних закладів взагалі і проблеми освіти наших дітей зокрема. І власне, я думаю, що він як звичайно людина переживає, і хоче щоб наша нація була здоровою. Краще попередити проблеми наркоманії і взагалі, якихось таких неправильних звичок. Попереджувати звичайно набагато легше і ці лекції саме для цього.
 
Самі ж слухачі лекцій, розповідають, для них такі заходи не тільки попередження, а й своєрідна мотивація, як не опинитись у залежності згубної звички. 
 
Анастасія Калініна учениця шостого класу Харківської загальноосвітньої школи №105
 
Я негативно ставлюся до наркотиків, тому що це небезпечно. Розрушаться органи та ілюзії можуть проявлятись і це дуже шкідливо для здоров'я.
 
Ніна Гунько учениця сьомого класу Харківської загальноосвітньої школи №105
 
Я вважаю, що це дуже шкідливо, бо ніхто не знає як буде реагувати організм на той чи інший препарат або наркотик, і одна людина може вижити після одного, а інша просто за декілька годин або навіть хвилин, може померти із-за передозування, або різних реакцій організму.
 
Аби зменшити кількість наркозалежних, у тому числі і серед дітей, народний депутат Валерій Писаренко зауважує, його команда продовжуватиме розширювати співпрацю з відповідними профільними організаціями. 
 
Валерій Писаренко народний депутат України 
 
Мы сейчас очень активно поддерживаем все организации, которые так или иначе направлены на профилактику наркомании. Сегодня я отдельно обратился к министру внутренних дел, для того, что бы обратить внимание на ситуацию с этой проблемой в том числе и в Харьковской области. Мы запросили всю необходимую статистику и будем помогать общественным организациям и в том числе правоохранительным органам, для того, что бы к этому вопросу было еще больше внимания и была реальная борьба с этой проблемой.