В Харькове стартовал юбилейный Х Международный телефестиваль “Дитятко”

06.09.2018 12:31   -
Автор:
Харків на 4 дні став столицею дитячого кіно та мультиплікації. Масштаб події вражає. Цього року до сім'ї "Дитятко" долучилися представники ще 10 країнт світу, серед яких – Ісландія, Куба, Парагвай, Люксембург, Танзанія та інші. Вперше Україна на фестивалі представлена усіма регіонами, кажуть його засновники.
 
Сергій Чернов голова Харківської обласної ради, засновник фестивалю "Дитятко"
 
Представлені колективи з абсолютно різних регіонів України. В тому числі з Донеччини, Луганщини та АР Крим – це якраз говорить про об'єднавчі процеси. От нам доросли потрібно дослухатись до сердець дітей. Бо саме вони сьогодні в своїх кінофільмах, в своїх відносинах один до одного, в своїй дружбі висловлюють те, про що вони мріють. 
 
Карина, Вікторія і Софія учасниці фестивалю "Дитятко" (м Радивилів, Рівненська область)
 
Ми впринципі і не уявляли, що і як тут все проходить. ми не знали що ми побачимо і яких людей зустрінемо і вже зараз кожен з нас вражений всім. У Харкові ми насправді вперше і люди тут справді дуже добрі. Мені дуже сподобалось це місто, тут дуже багато квітів. Все таке яскраве, це просто неймовірно. 
 
Дарина учасниця фестивалю "Дитятко" (м.Київ)
 
Я ожидаю, что будет очень много эмоций. Это неимоверный опыт, можно будет познакомиться с разными людьми из разных сфер телевидения и мультипликация это очень интересно. 
 
Впродовж  десяти років "Дитятко" об’єднало 120 країн; майже 5 тисяч учасників надіслали до оргкомітету понад 6 тисяч теле-, кіно- та анімаційних робіт. Лише цього року до оргкомітету фестивалю надійшло 1285 конкурсних робіт від 1088 учасників з 91 країни світу. Загальна тривалість надісланих робіт – понад 260 годин. "Дитятко" переросло у певне культурне явище, що вже є своєрідним брендом Харківщини.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Для нас це дуже надзвичайна подія, адже тут зосереджуються всі можливості. Діти можуть підвищити свій кваліфікаційний рівень, а також подивитися роботи інших своїх конкурентів і для цього будуть піднімати свій професійний рівень, свою майстерність. А незаангажоване журі, яке сьогодні складається із представників міжнародних організацій, а також інших країн світу будуть особисто і прискіпливо придивлятися до кожної роботи. Я думаю, що ми будемо чекати та дочекаємося гарних світлин, як українських так і міжнародних, адже на Харківщині народжується майбутнє. 
 
Оцінюватиме роботи учасників міжнародне журі представлене фахівцями з Німеччини та Південної Кореї, Ірану та Білорусі, Греції, Іспанії, України. У складі дитячого журі – школярі з Румунії, Туреччини та нашої держави. Конкуренція велика, то ж у журі непроста місія – обрати кращих з кращих. Результати стануть відомі 8 вересня під час церемонії закриття фестивалю.
 
Олександр Ткаченко депутат Харківської обласної ради
 
Отдельные слова благодарности главному организатору, это председатель нашего областного совета Сергей Иванович Чернов, он уже 10 лет курирует такой прекрасный, поистине детский проект. Безусловно, этот человек с душой и всем сердцем относится к нему. Очень много детей, все на позитиве, у всех радостные лица, счастливые лица. А нам взрослым это и нужно, мы ради этого и живём и работаем. Поэтому я поздравляю всех с этим замечательным мероприятием. Я поздравляю наших гостей, которые приехали в наш Харьков, я думаю, они будут удивлены приятно нашим городом – прекрасным, чистым и красивым. Всем прекрасного настроения, хорошего настроения и только побед!